Според трета версия случаят е криминален и в него има

...
Според трета версия случаят е криминален и в него има
Коментари Харесай

Малката Севда - жертва на домашно насилие или на нелепа случ...

Според трета версия казусът е престъпен и в него има заплетен трети човек, който Анка от " Столипиново " крие

 

Кошмарна история, приключила с невръстно момиченце в кома, втрещи цяла България. От два дни всички малките екрани описват за дребната Севда, която е на годинка и 9 месеца. Миналото лято момиченцето е осиновен​о от Анка, която живее в пловдивския квартал „ Столипиново “. Жената минала без забележка дългия път, до момента в който детето попадне в прегръдките й. Проучването на Анка не посочило нищо неправилно, предоставила цялата нужна документи, посочила забележителни грижовни умения и качества по време на наложителното образование. В последна сметка, е взето решение осиновителската й поръчка да бъде утвърдена и тя да получи правото да се грижи за дребната Севда.

Майката била извънредно щастлива. Веднага подхванала ремонт на жилището си, накупила всичко належащо, с цел да може Севда да се усеща добре. 41-годишната Анка е родена и израснала в етническия квартал. Самата тя е от ромски генезис. Преди време изгубила всички свои близки ​- родителите и брат си. Има жив чичо, с ко​гото все още не поддържа връзка. Това била водещата причина да изиска да стане осиновител ​- да не живее сама и да се усеща нужна. Връзката сред нея и детето ставала все по-силна с всеки минал ден. Съседите виждали по какъв начин детето се усмихва, а Анка го вози в количката. Било пременено и чисто, а дамата изпълнявала съвършено ролята си на майка, безапелационни са живеещите в нейния и прилежащите блокове. Разправяли си какъв лукс е в жилището й на петия етаж на постройката на ул. „ Клисура “. 



Анка се изхранвала посредством продажба на облекла. Отворила личен магазин в махалата, като работното й време било плаващо ​- отваряла, когато клиент й позвъни. Откакто е осиновила Севда, дамата е в майчинство. Не работела на никое място, единствено се отзовавала на позвъняванията за дребното магазинче за облекла.

Всичко вървяло обикновено до вечерта на 23 против 24 септември.

Три версии за случилото се във съдбовната нощ.

Според първата
нещастието със Севда е нелепа случайност.
 Анка и момиченцето заспали, а малко преди среднощ Севда се събудила, евентуално от апетит. Майката става и се пресяга за шишето с мляко. В тази една секунда обаче детето се приплъзва по ръба на спалнята и пада върху плочките с главата надолу. Това е сюжетът, който съседите на Анка поддържат с две ръце.

Според втория сюжет
Анка била мощно изнервена от непрекъснатия плач на детето.
Често употребявала мощ, с цел да го накара да спре. Така се стигнало до последния път, в който дамата го налагала грубо, с цел да спре рева. В яростта си тя не се съобразила какво прави и в последна сметка, детето изпаднало в кома, със съществени контузии. Осъзнала какво е направила, тя повикала комшия и тръгнали по най-бързия метод към болничното заведение.

Според третия сюжет, който все още е минимум евентуален,
има забъркан трети човек
​- мъж, с който Анка поддържала връзки. Позволил си да удря детето, а тя не смеела да му опонира. Последния път обаче побоят бил нечовечен. Насилникът си плюл на петите, а Анка останала сама с безжизненото дете, изпаднало в кома.

Тепърва ще се открива кой от сюжетите е меродавен. Сигурното е, че Анка незабавно е тръгнала към УМБАЛ „ Св. Георги “. Тъй като не можела да кара, помолила неин комшия да я откара незабавно до болничното заведение. Там лекарите създали всичко по силите си, с цел да не издъхне детето. Пред тях осиновителката споделила, че момиченцето паднало от висока спалня, след което спряло да мърда.

След обширен обзор на медиците им направило усещане, че по тялото на детето има голям брой синини от удари, следи от захапване, както и черепно-мозъчна контузия. Те се усъмнили във версията за случилото се, показана им от майката, и подали сигнали в полицията и в организация „ Социално подкрепяне “. След това сигналът стигнал и до прокуратурата. Разследването почнало стремително. Събраните доказателства все още сочат, че тя е повода за пострадванията на детето и последвал арест. Първоначално Анка била арестувана за 24 часа, след това за 72 часа. Състоянието на детето продължава да е сериозно, а лекарите вършат всичко по силите си, с цел да го върнат към живота. Полицията, прокуратурата, " Социално подкрепяне " и отдел " Закрила на детето " работят взаимно, с цел да може десетките зародили въпроси около случката да намерят своите отговори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР