Според Томас Линдъл почти всички случаи на рак се появяват

...
Според Томас Линдъл почти всички случаи на рак се появяват
Коментари Харесай

Нобелов лауреат разкри какви са механизмите за развитие на рак

Според Томас Линдъл съвсем всички случаи на рак се появяват вследствие на естествените процеси на живот в самите кафези, свързани с хидролизата и появяването на нападателни форми на О2 в тялото.
Опасните разновидности и обвързваните с тях ракови болести най-често се появяват в човешкото тяло не заради радиация, слънчеви ултравиолетови лъчи или канцерогени в храната, а заради процеси, свързани с циркулацията на кислорода и водата в тялото. Това съобщи Нобеловият лауреат по химия Томас Линдъл, отговаряйки на въпроси на сътрудник на ТАСС.
" Всички знаем, че ултравиолетовите лъчи могат да причинят рак на кожата, а източниците на радиация могат да причинят рак на други органи . От друга страна, никой не има вяра, че ултравиолетовите лъчи могат да причинят тумори в мозъка, черния дроб и други вътрешни органи и единствено 1% от туморите са свързани с йонизираща радиация. Въпросът е от кое място идва ракът? " - означи Линдъл.
Нобеловата премия за химия за 2015 година бе присъдена на трима известни химици и молекулярни биолози, чиято работа оказа помощ да се разбере по какъв начин тъкмо клетките „ поправят “ своята ДНК - този развой се назовава рехабилитация. Победители станаха Томас Линдъл (Швеция), Пол Модрич (САЩ) и Азиз Санкар (САЩ), добавя БГНЕС.
Кислородните корени на рака
Почти всички „ неточности ” в ДНК, както изясни Линдъл, са свързани с два процеса - проникването на кислородни молекули и нейните нападателни съединения в клетъчното ядро, както и с действието на водните молекули върху единични „ букви “ от ДНК - веригите.
" Готов съм да заложа пари, че съвсем всички случаи на рак, известни на медицината, не пораждат от радиация, канцерогени или ултравиолетово излъчване, а вследствие на естествени процеси в самите кафези, свързани с хидролизата (разлагане на вода) и появяването на нападателни форми на О2. “, съобщи Нобеловият лауреат.
Според него тази специфичност на рака е извънредно значима за схващане, защото кислородът, по този начин и водата играят основна роля в живота на организма . Те не могат да бъдат отстранени от тялото, с цел да се предотврати появяването им в него - като цяло е невероятно да се борим с тях. По тази причина, съгласно Линдъл, ракът не може да бъде надвит по принцип - можете да създавате единствено медикаменти, които по-ефективно и безвредно да унищожават туморите, както и да сведат до най-малко други рискови фактори, твърди ученият.
По-специално той предложи на всички пушачи изцяло да спрат да пушат тютюн или най-малко да спрат да пушат „ цигара след цигара ”, защото веществата, присъстващи в цигарения пушек, работят върху клетките по същия метод като нападателните форми на О2 и способстват за развиването на разновидностите в клетките неимоверно.
" Разбира се, можете да опитате да подобрите системите за коригиране на разновидности, които ние и нашите сътрудници открихме. Силно се колебая, че можем да разгадаем този проблем - тази система е усъвършенствана от природата в продължение на доста милиарди години. За съпоставяне, трябваше да прекараме единствено повече от 10 години да разкрием работещите механизми единствено на един от многото механизми за възобновяване на ДНК. Изключително подозрително е, че можем да измислим нещо, което природата не е тествала и отхвърляла през това време ", заключи Линдъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР