Според теорията на психоанализата, създадена от Зигмунд Фройд преди повече

...
Според теорията на психоанализата, създадена от Зигмунд Фройд преди повече
Коментари Харесай

Тест на Фройд показва приоритетите ни в живота

Според теорията на психоанализата, основана от Зигмунд Фройд преди повече от 100 години, един елементарен тест може да покаже по какъв начин умишлено или неумишлено сме подредили целите си в живота.

Известният психолог и мъдрец предлага тест, съгласно който тъкмо могат да се дефинират житейските цели на всеки един човек.

За да е оптимално правилен пробата, бъдете почтени пред себе си и не поглеждайки смисъла на обстановките преди да сте ги подредили.

Фройд предлага да тествате себе си, като се поставите във мислена обстановка, в която пет събития се случват в едно и също време. Петте събития се случват по едно и също време, само че вие би трябвало да отреагирате към всяко едно от тях поотделно.

В теста би трябвало да посочите значимостта на случките съгласно вас. Представете си, в случай че всички тези събития се случат едновременно към кое бихте реагирали първо, към кое второ, трето и по този начин до петото място.

 Бизнес

Подредете събитията от едно до пет съгласно значимостта им за вас.

Събитията са:

1. Телефонът звъни;

2. Детето ви стартира да плаче;

3. Някой звъни на вратата;

4. Прането е на терасата, само че стартира да вали мощен дъжд;

5. Мивката се цялостни с вода, стартира да прелива и вие би трябвало да я спрете;

След като подредите събитията вижте смисъла на всяко едно от тях и по този метод ще видите и каква е вашата ранглиста на житейските цели.

Значенията на събитията са:

 Семейство

1. Телефон – това е работата ви;

2. Дете – въплъщава семейството;

3. Врата – това са вашите приятели;

4. Пране – демонстрира на кое място поставяте парите;

5. Чешма – отношението ви към секса;

Психоанализата е отричана и оборване през целия ѝ интервал на битие, само че тя и до през днешния ден оказва помощ на хората да схванат метода, по който мислят.

Психоанализата не основава взаимозависимост. Напротив, тя освобождава от предходни зависимости - към успокоителни, храна, движимости, предубеждения и най-много - към непознатото мнение.

Чрез нея човек може да си отвори очите за това, което не желае да види и да се се раздели с непотребния товар, който носи на гърба си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР