Според телевизия Ен Ди Ти Ви компанията Върджин Хиперлуп уан

...
Според телевизия Ен Ди Ти Ви компанията Върджин Хиперлуп уан
Коментари Харесай

Ричард Брансън иска да строи Хиперпул в Индия

Според телевизия Ен Ди Ти Ви компанията Върджин Хиперлуп уан (Virgin Hyperloop One) е подписала с държавното управление на щата Махаращра авансово съглашение за създаването на такава система в град Пуна, оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Маршрутът Пуна-Мумбай е съвършен първи кулоар, който да стане част от такава национална мрежа, сподели Брансън.

Според малкия екран разработчиците допускат, че специфичната скоростна връзка ще разреши да се понижи времето за пътешестване сред Пуна и Мумбай (около 140 км) от сегашните над три часа до 15-20 минути. Демонстрационното трасе може да е готово 2-3 години след подписването на окончателното съглашение. Системата ще може да проработи напълно още след 5-7 години.

Проектът за вакуумен трен Хиперлуп е препоръчан през 2013 година от американския инженер и предприемач, създателя на Спейс Екс (Space X) и Тесла (Tesla), Илон Мъск.

Идеята му е в тръби над повърхността на земята, в които въздухът е доста разводнен, през известни шпации и скорост до 1220 километра в час , да се движат капсули с пасажери и товари. Капсулата няма да се допира до стената на тръбата с помощта на резултата на въздушната възглавница.

Хиперлуп е открита идея, към чиято практическо осъществяване може да се причисли всеки.

Брансън стана вложител в компанията Върджин Хиперлуп уан (Virgin Hyperloop One), която се пробва да реализира този план.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР