Според технологичните медии в САЩ напускането на Ирайб се дължи

...
Според технологичните медии в САЩ напускането на Ирайб се дължи
Коментари Харесай

И съосновател на Oculus напуска Facebook

Според софтуерните медии в Съединени американски щати напускането на Ирайб се дължи на отхвърли на Фейсбук да създава идващото потомство очила за виртуална действителност Rift 2

Още по тематиката
Основателите на Instagram напущат Фейсбук

Причината е недоразумение с изпълнителния шеф на компанията майка Марк Зукърбърг
25 сеп 2018
Фейсбук прави пряк съперник на платформата за запознанства Tinder

На годишната си конференция компанията разгласи новости, измежду които и опция за търкане на информация от външни източници
2 май 2018 Брендан Ирайб, съоснователят и някогашен изпълнителен шеф на компанията за виртуална действителност Oculus, ще напусне Фейсбук. Излизането на Ирайб от компанията идва едвам няколко седмици след друго знаково овакантяване - това на създателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Кригер. Съоснователите на WhatsApp, друга компания, добита от Фейсбук, също напуснаха компанията през тази година.

Instagram, WhatsApp и Occulus са външни компании, които след това бяха купени от Фейсбук. Компанията за виртуална действителност Oculus беше добита от тази на Марк Зукърбърг през 2014 година против 3 милиарда $. Според вътрешни източници на TechCrunch напускането на Ирайб е поради отпадането на проектите на компанията да създава Rift 2, идващото потомство очила за виртуална действителност.

Без приоритет

Докато при съоснователите на Instagram слуховете бяха за недоразумение сред екипа на мрежата за фотоси и управлението на Фейсбук по отношение на посоката на платформата, при Oculus проблемите са по-различни. Ирайб не е дал точна причина за напускането си, само че Oculus и плановете за виртуална действителност се трансфораха в по-заден приоритет за Фейсбук.

След очилата за виртуална действителност Rift трябваше да се появи идващия модел - Rift 2, само че съгласно софтуерните медии в Съединени американски щати устройството няма да види бял свят и планът към този момент не е на дневен ред. Именно към тази догадка се въртят теориите за напускането на Ирайб.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР