Според тълковните речници амулетите са торбички с лекарства или предмети,

...
Според тълковните речници амулетите са торбички с лекарства или предмети,
Коментари Харесай

Амулетите - сила и действие

Според тълковните речници амулетите са торбички с медикаменти или предмети, които защищават или са предопределени да носят благополучие.

Амулетите са дребни, стегнати от връв или кожена шнур торбички от алена кожа, които заклинателите или магьосниците носят на шията си или на кръста.

Те може да бъдат оставени да висят на дърво върху земята на този, комуто би трябвало да подействат или пък би трябвало да бъдат оставени в неговия дом.

Смята се, че в спалнята амулетът има най-голяма мощ. И в случай че е умишлен за несгода, може да донесе даже гибел. Причината е в общото разбиране, че когато човек спи, той е безусловно безсилен. Освен в случай че не носи предмет, който да го защищава от отрицателно въздействие.

Често амулетът се слага и на място, по което индивидът, който би трябвало да понесе неговата мощ, би трябвало да мине. Тези амулети съдържат един, три, пет, седем, девет или тринадесет предмета за проклинание.

Те са скъпоценни камъни, билки, сяра на прахуляк, карфици, игли, заешки лапи, магнит, бръмбар Скарабей, подкови, изрязани нокти, фотографии, коса, зарчета или подправени монети.

Предметите в амулета нормално се намазват с масло или олио. Това усилва неведнъж тяхната мощност или любовта, жаждата, отмъщението, за което е направено заклинанието.

В амулетите може да се сложат и камъни, които се считат за печеливши или скъпи, както и такива, които могат да бъдат рискови за човешкото здраве.

Когато се употребяват като амулети, билките имат свойства нормално, противоположни на нормалните им. Тоест противоположни на тяхното лечебно деяние.

 Амулети за Магия

Карамфилите, окачени на шията, подкрепят другарството. Лавандулата поддържа половата сила. А магнолията – фамилното благополучие.

Най-силните амулети, с които си служат черната магия и вещиците, и които предизвикват необратими несгоди и най-тежки заболявания и няма метод да се спре злокобното им деяние, са пръст от гробище или пирон от ковчег. Нерядко те се поддържат от парче от крило или ухо на прилеп.

Затова пък за класическите чернопрокобни амулети са считат иглите и карфиците, сярата и арабската гума. Те в действителност са най-вече ценени от опитните магьосници и вещици.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР