Според свидетеля на инцидента Станислав Костов, линейката се е забавила

...
Според свидетеля на инцидента Станислав Костов, линейката се е забавила
Коментари Харесай

Мъж от София подаде жалба за закъсняла линейка

Според очевидеца на случая Станислав Костов, колата за спешна помощ се е забавила с 30 минути

Жалба след закъснение на кола за спешна помощ в столицата. Докато е посетител в столично заведение, Станислав Костов става очевидец на случай, при който жена губи схващане и наранява главата си при рухване, съобщи.

“Видях през стъклото по какъв начин една жена се свлича, държейки се за бравата на вратата Направи няколко крачки и до бара падна като подкосена. Удари си главата в ледник може би. На земята стоеше без никакъв симптом за живот “ споделя той.

Мъжът твърди, че е подаден сигнал до 112, само че, по думите му, колата за спешна помощ идва със забавяне.

„ Дойде колата за спешна помощ, само че след 30 мин. Смятаме, че е неправилно, а можеше да бъде и съдбовно “ добавя Станислав.

Поради забавянето Станислав Костов взема решение да подаде тъжба към управлението на ЦСМП.

След направена инспекция от там разясниха, че сигналът е бил обозначен с „ жълт код “, което по стандарт се извършва в рамките от 8 до 20 мин., а съгласно GPS колата за спешна помощ е била на място 24 мин след подаването му.

От ЦСМП допълват и че обслужват над 3 млн. поданици на София и покрайнината с тежък кадрови недостиг. Напомнят и, че сигналите с „ червен код " касаят деца до 3 година, тежки произшествия и животозастрашаващи положения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР