Според световноизвестният британски физик Стивън Хокинг бързите темпове на развитие

...
Според световноизвестният британски физик Стивън Хокинг бързите темпове на развитие
Коментари Харесай

Хокинг: Изкуственият интелект може да унищожи човечеството


Според световноизвестният английски физик Стивън Хокинг бързите темпове на развиване на изкуствения разсъдък може да съставляват опасност за ориста на човечеството.
" Страхувам се, че изкуственят разсъдък може да размени хората. Ако в този момент хората създават компютърни вируси, в бъдеще някой ще бъде в положение да сътвори изкуствен интелект, който може да се усъвършенства и да се възпроизвежда самичък. Това ще бъде нова форма на живот, която ще надмине индивида ", сподели Хокинг, представен от " Дейли мейл ".
Според него машините, в търсене на успеваемост, може да желаят да се отърват от хората . Но даже и това да не се случи, той има вяра, че хората рискуват сами да се погубят.
" Преминахме точката, от която няма връщане. Земята стана прекомерно дребна за нас, популацията нараства с притеснителни темпове и рискуваме да се самоунищожим ", предизвестява Хокинг, представен от БГНЕС.
Затова в този момент главната задача е да се включат повече хора в науката, тъй че човечеството да може да доближи до други планети, с цел да ги колонизира, счита ученият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР