Според Световната здравна организация ограничаването на социалните контакти е една

...
Според Световната здравна организация ограничаването на социалните контакти е една
Коментари Харесай

Бездомните животни по време на карантина

Според Световната здравна организация ограничението на обществените контакти е една от най-успешните ограничения против разпространяването на COVID-19. Точно това вършим всички.

Но в тези тежки моменти има животни, които се нуждаят от нас повече от всеки път. Това са хилядите бездомни животни по света, които разчитат на хората, с цел да могат да претърпяват. А когато хората все по-малко излизат по улиците, има все по-гладни животинки. Да забележим по какъв начин в някои страни се грижат за бездомните животни по време на карантина.

Котките на Мадрид

След Италия, Испания е втората най-засегната от COVID-19 европейска страна. Поради бързо растящата численост на заболелите, се наложи затваряне на огромните паркове. Най-засегнат от ковид е Мадрид. В парковете на града обаче живеят стотици котки.

View this post on Instagram
A post shared by Gema Rodriguez Lopez (@gemiskat) on Mar 21, 2020 at 10:45am PDT

Според бранителите на животните, котките за застрашени да умрат от апетит, по тази причина държавното управление взе ограничения да отваря двата най-големи градски парка - Ретиро и Хуан Карлос Първи, за към час дневно, с цел да могат котките да бъдат нахранени.

Двата парка ще бъдат отворени три дни през седмицата от 9 до 10 ч. сутринта, а доброволците от Асоциацията на приятелите на котките от Ретиро ще се погрижат за към 400 от котетата на Мадрид.

Елените и кошути на Нара

В градските паркове на японския град Нара живеят много елени и кошути. Те постоянно са хранени от многочислените туристи, които ги глезят със солени бисквити.

View this post on Instagram
A post shared by Ilyana Guzman (@ilyguz) on Dec 28, 2019 at 5:04am PST

Световната пандемия от ковид наложи на редица страни ограничения за ограничение на скупчването на доста хора на едно място, което пък докара до по-голяма автономия за елените в Нара. За благополучие уредниците на парковете няма да ги оставят гладни, само че сигурно животните известно време ще получават доста по-малко бисквитки.

Маймуните на Ломбури

Заради отсъствието на туристи в тайландската провинция Ломбури, маймуните страдат от неналичието на вниманието, с което там са привикнали по принцип. Но страдат и поради храната, от която са лишени.

Животинките са привикнали да си хапват постоянно, точно поради непрекъснатото наличие на многочислените туристи в региона. В момента обаче те обикалят улиците в търсене на храна.

Добрата вест е, че от няколко дни локалните поданици събират плодове и зеленчуци, с цел да изхранят гладните маймуни.

Ние в България маймуни може и да нямаме, само че дано не забравяме, че имаме доста бездомни кучета и котки, и тъкмо в тези тежки времена те се нуждаят от нас, хората, повече от всеки път.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР