Според Световната здравна организация и Обединените нации, към 2030 г.

...
Според Световната здравна организация и Обединените нации, към 2030 г.
Коментари Харесай

Електрически камиони и от Volvo

Според Световната здравна организация и Обединените народи, към 2030 година 60 на 100 от популацията на планетата – към 5 милиарда души – ще живее в градовете. Това е нарастване с над 1 милиард. Този бърз ритъм на урбанизация ще наложи големи условия към системите за трафик, които в доста случаи към този момент са незадоволителни. Според оценките тапите и обвързваните с тях проблеми в трафика в Европейски Съюз костват към 100 милиарда евро годишно.

Volvo Trucks обаче има готово решение на казуса. Марката пуска на пазара електрически камиони, като това ще стане през 2019 година. С електрическите камиони може да се понижи натоварването на пътищата в час пик денем. Това от своя страна носи позитиви за природата, удобството на хората, като в същото време покачва и успеваемостта на дистрибуцията и транспортните компании.

Пилотен план, осъществен в Стокхолм, потвърждава, че при нощни доставки, работата се извършва за една трета от нормалното време. При добре развита логистика и по-ефективно потребление на пътищата вечер и през нощта е допустимо и огромен брой дребни коли да бъдат сменени с по-малко, само че по-големи. Един камион за дистрибуция да вземем за пример има над 10 пъти по-голям товарен потенциал от елементарен ван. Така с намаляването на транспортните курсове, се редуцират трафика, нездравословните излъчвания, както и рискът от пътни катастрофи.

„ Нашата технология и ноу-хау в региона на електрозадвижването се основават на работещи от 2010 година решения в електрическите рейсове Volvo, както и нововъведения в хибридните коли Volvo. Но транспортните средства са единствено част от процеса. Затова работим дружно с клиенти, градове, снабдители на инфраструктура за зареждане и други основни сътрудници, с цел да създадем работеща рамка за електрически товарни коли “, споделя Йонас Одермалм, Мениджър, Volvo Trucks.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР