Според сутрешното обобщение на украинския генерален щаб през последните 24

...
Според сутрешното обобщение на украинския генерален щаб през последните 24
Коментари Харесай

Украинският генщаб: Без промяна по фронтовете

Според утринното резюме на украинския общоприет щаб през последните 24 часа не са настъпили основни промени в позициите на страните.

Украинските военни настояват, че руснаците се пробват главно да укрепят сегашните си позиции . Според други догатки се правят доставки от Русия.

Принципно съветските военни всекидневно оповестяват, че напредват и завладяват още селища най-малко в Югоизточна Украйна.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили оповестява наред с другото, че за един ден са били свалени четири хеликоптера, един аероплан и една крилата ракета на съперника, а в обсадения Мариупол бранителите му, отблъсквайки офанзива, са свалили 10 бронирани машини и са умъртвили или ранили 150 съветски бойци.

Също през вчерашния ден сполучливо бе осъществена - към 150 коли съумяха да изоставен обсадения от две седмици град.

" Зелените коридори " с руснаците са контрактувани и евакуацията на цивилното население от регионите на сраженията в Сумска област ще бъде обновена, заяви ръководителят на регионалната администрация на Сумска област Дмитрий Живицки.

Според Живицки жителите на Суми, Конотоп, Шостка, Тростянец и Лебедин ще могат да се изтеглят от 9 до 21 ч. във вторник.

Предишния ден страните не съумяха да се спогодят за коридори.
 Сирени още веднъж завиха в Лвов
Сирени още веднъж завиха в Лвов

След въздушния удар от неделя, когато съветски ракети удариха военния полигон " Яворов "

Каналът " Украйна 24 " оповестява за две мощни детонации в Киев , в региона на Борщаговка в западните околности на града.

Според канала ракети са изстреляни по Украйна от беларуския Мозир . Тревога за въздушна заплаха е оповестена и в Киев и в други елементи на страната, по-специално в Одеса на юг, в Уман в центъра и в Хмелницка област в Западна Украйна.

Украинските организации оповестяват за пожар на жилищна постройка в Киев .

Все още няма детайлности, нито потвърждения за тази информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР