Според стратези едва ли ще има драстични отклонения от предприетия

...
Според стратези едва ли ще има драстични отклонения от предприетия
Коментари Харесай

След победата на демократите: Ще се отдалечат ли САЩ от курса “Америка на първо място

Според стратези надали ще има фрапантни отклонения от подхванатия курс " Америка преди всичко ", даже откакто демократите завоюваха Камарата на представителите.

Демократите взимат болшинството в Камарата на представителите, до момента в който републиканците - в Сената. И двете камари сформират Конгреса - основният орган за взимане на решения в страната, а утвърждението на всеки от тях се изисква в законодателния развой.

Разделеният Конгрес ще е сътвори компликации за администрацията на Тръмп по въпросите, свързани с вътрешната политика . Двупартийно съдействие може да се чака в области като разноските за инфраструктура, само че в по-голямата си част разделянето сред и в границите на партиите значи, че напредъкът ще бъде сложен. Например, предлагането на президента Тръмп за в допълнение редуциране на налога върху приходите получи забележителен удар заради резултата от изборите, съгласно Джеймс Найтли, основен икономист в ING.

Но за комерсиалната политика , една от областите, които са най-важни за интернационалната общественост, Тръмп се радва на изпълнителна власт и може да дефинира изискванията без значение от това дали Конгресът е разграничен или не. Това е по този начин, тъй като " Конгресът няма огромна дарба да управлява комерсиалната политика ", съгласно анализатори в RBC Capital, представени от CNBC. Очаква се Тръмп да продължи нападателната си политика по отношение на Китай, с цел да понижи комерсиалния недостиг със страната. Въпреки това реакцията на азиатската държава(обявените предходната седмица всеобщи фискални тласъци навеждат на мисълта, че Китай ще води дълга и яростна борба) сочи, че напрежението евентуално ще ескалира в допълнение в близко бъдеще, повишавайки митата и през идната година, продължава Найтли. Това единствено по себе си може да притегли и поддръжката на демократите.

Ако обаче Тръмп още веднъж вкара мита за обичайни съдружници като Европейския съюз или отдръпна страната си от Световната комерсиална организация, демократите евентуално биха се намесили, въпреки интернационалната търговия да не е измежду целите им, написа икономистът.

Какво следва за фискалната политика ? Традиционно дефицитът на Съединените щати се уголемява при президент от републиканската партия и се намалява при демократ и Тръмп не е изключение. Бюрото по бюджета към Конгреса пресмята, че Федералният недостиг на Съединени американски щати ще се усили до 4,6% от Брутният вътрешен продукт през идната година във време, когато стопанската система процъфтява, а равнището на безработицата е на 50-годишно дъно. Масовият фискален тласък, въведен от президента тази година, оставя дупка в държавния бюджет, застрашавайки дълготрайната фискална резистентност. При стопански разтърсвания с по-нисък напредък или даже криза, дефицитът можеше бързо да доближи 7-9% от Брутният вътрешен продукт, сходно на интервала след финансовата рецесия. Въпреки това, фактът, че демократите управляват Камарата на представителите, значи, че има по-ниска възможност от спомагателни начинания за фискална агресия. На собствен ред това може да помогне за облекчение на страховете за резистентност на дълга, само че те няма да изчезнат изцяло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР