Според Стивън Хокинг лошата новина за човечеството е, че през

...
Според Стивън Хокинг лошата новина за човечеството е, че през
Коментари Харесай

Последните предсказания на Хокинг: Супер хора и катастрофи за Земята

Според Стивън Хокинг неприятната вест за човечеството е, че през идващото хилядолетие или

нуклеарна война, или екологична злополука ще " осакатят Земята "

Дотогава обаче, сигурен е физикът, гениалната човешка раса ще е разкрила метод за живот отвън нашата Планета. Така ще е допустимо хората да преживеят този катарзис. Другите живи организми на нашата планета не биха могли да се спасят.

Такива мрачни предсказания прави умрелият наскоро академик за бъдещето в последната му книга " Brief Answers to the Big Questions ".

Тези, които ще съумеят да избягат от Земята ще бъдат евентуално идващите " супер хора ", употребявали технология за поправяне на гените, като CRISPR, с цел да изпреварят естественото еволюционно развиване на човешкия тип. Те реализиран това, като се опълчват на законите против генното инженерство, подобрявайки умствената си активност, устойчивостта си към болесттите и продължителността на живот.

Ученият е бил въодушевен и е хранел любознание към този преломен миг до послведните дни на живота си. " Няма никакво време да чакаме еволюцията на Дарвин, да ни направи по-интелигентни и по-съвършенно развити ", твърди Хокинг в книгата си.

" Щом се появят, тези супер хора ще се трансфорат в сериозен политически проблем, защото останалото население доста ще изостава от тях. Има възможност то да не оцелее или пък, в случай че успее, да остане нищожно на брой. Ще се следи състезание сред по-интелигентните човеци. Ако човечеството успее да се усъвършенства, ще може да колонизира и други планети и звезди. "

Живот в космоса

Стивън Хокинг e наясно с обясненията за съществуването на различен живот във Вселената и за какво няма белези от негови представители на Земята. Според него главната причина е, че хората подценяват другите форми на образован живот отвън нея.

Категоричният му отговор на въпроса, съществува ли Господ, е Не!

" Въпросът е, Господ ли е основал Вселената по метода, по който съществува, заради неразбираеми за нас аргументи или основаването ѝ се дължи на закони на науката? Вярвам, че е второто. Ако желаете, приемете, че Господ има пръст в това, само че той не е човек, който ще срещнете и ще му зададете въпроси ", написа ученият в книгата си.

Най-сериозните закани за Земята

Първата е астероиден конфликт, на който се дължи и изгубването на динозаврите, счита физикът. От него обаче няма по какъв начин да се отбрани човечеството. Но най-значимата опасност за живота на Земята са климатичните промени. Повишаването на температурата на океана ще разтопи ледените шапки и ще докара до отделянето на огромни количества въглероден диоксид. И двата резултата са способни да основат на Земята климат, като този на Венера с температура от 250 градуса по целзий.

Най-доброто средство, с цел да предотврати световното стопляне, което човечеството може да употребява е нуклеарната сила от термоядрен синтез. Това ще генерира сила без замърсяване и световно стопляне. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР