Според статистиката за деветте месеца на 2019 г., регистрираните жертви

...
Според статистиката за деветте месеца на 2019 г., регистрираните жертви
Коментари Харесай

През първите девет месеца на 2019 г. 387 българи са станали жертва на трафик

Според статистиката за деветте месеца на 2019 година, записаните жертви на трафик са 387, от които 258 са отвлечени за полова употреба, 56 - за насилствен труд, а 51 са бременни дами, похитени за продажба на новородено дете.
Тези данни бяха изнесени на конференция в Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), откакто са били предоставени от прокуратурата и по тях са направени досъдебни производства. Пресконференцията бе свикана във връзка 18 октомври - Европейския ден за битка с трафика на хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Забелязва се спад при малолетните жертви на трафик, които са 32. Продължава да бъде висок процентът на потърпевшите дами, чийто брой доближава 85 %.

Предстои да бъдат публикувани видеоклип на български, британски и съветски език и други материали, предупреждаващи хората от всички възрасти да заобикалят контакти със съмнителни лица. Кампанията стартира по самодейност на Европейската мрежа за предварителна защита на престъпността и Европол и ще обхване 24 страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР