Според статистика, направена от IHS Markit, продажбите на iPhone са

...
Според статистика, направена от IHS Markit, продажбите на iPhone са
Коментари Харесай

iPhone продължава да затъва ТАБЛИЦА

Според статистика, направена от IHS Markit, продажбите на iPhone са претърпели спад през второто тримесечие на 2019-та. Анализаторите чакат наклонността да продължи най-много заради високите цени.


През второто тримесечие на годината Apple е продал общо 35,3 милиона смарт телефона, което е по-малко с 15 % по отношение на предходната година(41,3 милиона) и 19 % по отношение на интервала януари-март включително(43,8 милиона).

Водещата компания на пазара продължава да бъде Samsung. Продажбите на южнокорейския тръст възлизат на 75,1 милиона броя за второто тримесечие на 2019-та. Това съставлява нарастване от 6 %, както на годишна, по този начин и на тримесечна база.

Въпреки провокациите, провокирани от възбраната на държавното управление на Съединени американски щати, Huawei остава подгласник с 58,7 милиона доставки за интервала април-юни на тази година. Това съставлява спад от 1% по отношение на предходното тримесечие, само че и нарастване от 8% по отношение на миналата година.

Според IHS Markit, главния фактор за неприятния резултат на iPhone са високите цени. Те разясняват, че от Apple са изправени пред две основни провокации. Първото от тях са супер-премиум цените за най-новите модели на американската компания, а второто - незадоволителната разтегливост на цените при по-старите устройства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР