Според становище на управляващата националистическа партия Право и справедливост либералната

...
Според становище на управляващата националистическа партия Право и справедливост либералната
Коментари Харесай

Полският президент обяви, че ще подпише законопроект за разследване на руското влияние

Според мнение на ръководещата националистическа партия " Право и правдивост " демократичната опозиционна партия " Гражданска платформа " е разрешила Полша да стане фрапантно подвластна от съветските изкопаеми горива, когато е била на власт от 2007 до 2015 година, повдигайки въпроси дали членовете й са били под въздействието на Кремъл.

 

" Гражданска платформа " изрично отхвърля обвиняванията, заявявайки, че те целят премахването на водача й и някогашен министър-председател Доналд Туск от политическата сцена преди изборите, планувани за октомври или ноември.

 

Опозиционери нарекоха законопроекта за основаване на комисията за следствие " Lex Tusk ", употребявайки латинския термин за " закон ".

 

Държавният глава Анджей Дуда съобщи, че ще го подпише, само че ще изиска от Конституционния арбитражен съд да прегледа закона, откакто влезе в действие заради рецензии, че е противоконституционен.

 

" Подписвам акта, тъй като считам, че той би трябвало да влезе в действие, да стартира да действа ", посочи Дуда.

 

Законопроектът срещна гневна опозиция от сериозно настроени политици, които настояват, че всеки опит за унищожаване на опозиционни фигури от ръководството би отслабил демокрацията в страната. Според тях също така той дава отговорност на обществен административен орган за функционалности, които би трябвало да бъдат непокътнати за съдилищата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР