Според средносрочните прогнози до края на юли не можем да

...
Според средносрочните прогнози до края на юли не можем да
Коментари Харесай

Есенното време ще се запази до края на юли

Според средносрочните прогнози до края на юли не можем да чакаме температури над 34-35 градуса, нито особена смяна на времето, което е по-типично за есен, в сравнение с за лято.

19 юли беше един от най-студените дни през това лято, в София беше прохладно и с ниска облачност - типично есенна атмосфера. Средносрочните модели демонстрират опазване в околните 10 дни на тази циркулация над Източна Европа и Балканите.

През уикенда се чака стопляне. Ще бъде най-вече слънчево, като изключим крайните източни и североизточни региони. Температурите ще се покачат от 27 до 34 градуса. В събота е допустимо да има повече облаци над крайните североизточни региони и даже да превали, само че за малко.

По-сериозно утежняване на времето се чака при започване на идната седмица. В понеделник в късния следобяд и основно през нощта против вторник времето над цялата страна ще се утежни, съвсем над всички региони ще има превалявания, които ще продължат и във вторник вечерта и частично в сряда. Това ще се дължи на център на ниско налягане, който ще се нарежда южно от България.

Ще бъдат намалени и дневните температури, основно в Западна България ще се почувства по-сериозно захлаждането, до момента в който в низините на Южна България отново ще е хладно, само че температурите ще са типично летни. Тогава ще има и повече превалявания, гръмотевична активност и стихии също са вероятни. Валежите във вторник може да са по-интензивни.

В четвъртък и петък, съвсем до края на идната седмица в следобедните часове ще се резервира вероятността от гръмотевична активност в разнообразни региони на страната, основно в планинската част.

Влажното време се чака да се резервира до края на юли, а и при започване на август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР