Според споделян над 1000 пъти пост във Фейсбук (виж скрийншота

...
Според споделян над 1000 пъти пост във Фейсбук (виж скрийншота
Коментари Харесай

Българите масово споделят несъществуващо изказване на Путин за военната помощ за Украйна

Според споделян над 1000 пъти пост във Facebook (виж скрийншота по-долу) съветският президент Владимир Путин е коментирал решението на Народното събрание в София за оказване на военна помощ на Украйна, съобщи БНР.

" Имам да споделям толкоз доста, само че нямам толкоз време за това в резюме бих желал да разясня тяхното решение по отношение на това да дават оръжие на Украйна против Русия " е представен да споделя Путин в поста, към който няма линк с публикация или някакъв източник от кое място е взето изявлението и по кое време и пред кого е направено (виж скрийншота от обявата във Фейсбук).



Твърдение: Путин е коментирал публично решението на българския парламент за военната помощ за Украйна

В държавните съветски медии, които наложително цитират изявленията водача на страната, няма сходно изявление на Владимир Путин.

В имейл от пресслужбата на Кремъл до БНР от 4 април 2022 година се показва, че всички обществени изказвания на президента на Руската федерация В. В. Путин са оповестени на формалния уебсайт на Кремъл (виж скрийншота по-долу).

Проверка на БНР демонстрира, че никакво сходно обвързвано с България изявление не е оповестено на формалния уебсайт на съветския президент.

Коментар по темата бе направен от съветското Министерство на външните работи в сряда, 9 ноември.

Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки, съобщи говорителката на съветското външнополитическо ведомство Мария Захарова.

Българското Министерство на външните работи отвърна, като назова мненията " пропагандна реторика на Русия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР