Според специалисти в модната индустрия вече дойде времето, когото трябва

...
Според специалисти в модната индустрия вече дойде времето, когото трябва
Коментари Харесай

Модната индустрия няма да ползва манекенки под 18-годишна възраст

Според експерти в стилната промишленост към този момент пристигна времето, който би трябвало да се постави завършек на потреблението на малолетни модели. Гигантът Kering бе следващата компания, която разгласи, че стопира да употребява за своите прояви манекенки под 18-годишна възраст.

Въпреки че през последните години в сектора се приказва за по-голямо многообразие и обич към всяка форма на тялото, към момента младостта е на фундамент. Това е по този начин, тъй като най-много младежите имат височината и тежестта, което е нужно на стилните компании.

Някои от най-известните манекенки сега са почнали точно като деца: Кендъл Дженър е била едвам на 15; дъщерята на Синди Крофорд - Кая Гербер, работи за Young Versace от 10-годишна; а Лили Кол е на корицата на British Vogue на 16. И до момента в който да имаш известни родители сигурно отваря голям брой порти в промишлеността, то да виждаме малолетни модели по подиумите и рекламите не е необичайност. Експерти приканват да се постави завършек на практиката младежите да бъдат принуждавани да живеят живота на възрастните.

За сезон 2020/2021 стилните компании Gucci, Yves Saint Laurent и Alexander McQueen също ще вкарат правилото да не употребяват модели под 18 години. А стилната библия Vouge дефинитивно ще постави завършек на работата с малолетни модели, които да красят страниците на списанието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР