Според специалисти, колкото и да се опитваме да контролираме отрицателните

Според специалисти, колкото и да се опитваме да контролираме отрицателните ...

4 лесни стъпки за по-малко стрес.


Според специалисти, колкото и да се опитваме да контролираме отрицателните емоции, това невинаги е възможно. Гневът, тъгата са важни чувства, които заслужават да бъдат изразени. Всекидневно сме изправени пред ситуации, които са тест за нашите емоции. Някои преминават покрай нас, докато други са в състояние да ни държат под напрежение часове наред.

Вижте 4 бързи начина да се справите с отрицателните емоции.

Дишайте дълбоко

Това е стар метод за противодействие на стреса. Според специалисти от университета в Станфорд, ефектът на диафрагменото дишане може да подобри нашето емоционално състояние. Обикновено ние дишаме гръдно. Бавното и дълбоко дишане ни помага да се чувстваме значително по-спокойни. И обратното – колкото по-активни и повърхностни вдишвания правим, толкова по-високо е нивото на възбуда и нервност.

Използвайте синята светлина

Синята светлина помага на хората да се отпуснат по-бързо след психосоциален стрес, смятат учени. Психосоциалният стрес е краткотраен нервен шок, който възниква по време на контакти с други хора, като спорове с колеги, приятели и т.н. Така наречената синя светлина излъчват мобилните устройства, компютри, но ако това не ви помогне да се отпуснете, снимки на море, океан, ще ви помогнат. Също така, ако денят е слънчев, погледнете за няколко секунди в синьото небе, действа наистина успокояващо. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg