Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология

...
Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология
Коментари Харесай

84% от украинците са против всякакви териториални отстъпки

Според социологическо изследване, извършено от Киевския интернационален институт по социология (КМИС), 84% от украинците са срещу всевъзможни териториални отстъпки на Русия, без значение от събитията - даже в случай че войната продължава и има закани за независимостта. Телефонното изследване е извършено в интервала от 6 до 20 юли, цитира данните от него Руската работа на Би Би Си.

От последното изследване, извършено през май, делът на украинците, които са срещу всевъзможни териториални отстъпки, е повишен с 2%. Броят на хората, подготвени за териториални отстъпки, остава постоянен - 10%, цитира news.bg.

" Дори измежду жителите на Източна Украйна, където в този момент се води яростна борба, 77% са срещу отстъпки (само 16% са подготвени на отстъпки), а измежду южните региони - 82% са срещу отстъпки (само 10% са склонни на териториални отстъпки) ", отбелязва КМИС.

Броят на съперниците на отстъпки в Източна Украйна се е нараснал от 68% на 77% през последните два месеца.

" Резултатите от изследването демонстрират, че макар вероятното повишаване на умората, усложняването на социално-икономическата обстановка, тежките боеве и терористичните офанзиви, украинците остават единни по въпроса, че на агресора не би трябвало да се създадат отстъпки ", отбелязва КМИС.

Проучването не е извършено измежду жителите на анексирания Крим и неконтролираните от Украйна региони на Донбас, както и измежду жителите, отпътували в чужбина след 24 февруари 2022 година Възможната статистическа неточност не надвишава 2,4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР