Според социологът Евелина Славкова, скандалът Апартаментгейт влияе негативно на ГЕРБ

...
Според социологът Евелина Славкова, скандалът Апартаментгейт влияе негативно на ГЕРБ
Коментари Харесай

"Апартаментгейт" свали доверието в ГЕРБ с 4%

Според социологът Евелина Славкова, абсурдът " Апартаментгейт " въздейства отрицателно на ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент. В студиото на Bulgaria ON AIR тя съобщи, че казусът с имуществото на властта е свалил доверието в ръководещата партия с близо 3-4 %.

" Разликата сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е под 1%. Проучването е направено след кулминационната точка на " Апартаментгейт ". През април стартира да се задълбочава рецесията с жилищата, къщите за посетители. Всичко това оказва въздействие. Въпреки многото кавги, които предшестваха " Апартаментгейт ", данните стояха стабилно - 2-3% в интерес на ГЕРБ. Българска социалистическа партия обаче са доста мобилизирани, до момента в който ГЕРБ ерозира. Имаше доста кавги преди този момент, само че те не подразниха толкоз българина. Сега удариха най-милото му. Българинът има изключително възприятие към имуществото. Това е народопсихологията ни ", сподели социоложката.

Славкова също по този начин показа, че се чака на европейските избори да гласоподават към 2,1 милиона души. Според нея празниците към 24 май ще окажат съществено въздействие на интензивността на гласоподавателите.

" Избирателната интензивност е сериозен проблем. Евроизборите провокират минимален интерес у гласоподавателите. Ще има към 2,1 милиона гласа на изборите. Празниците ще окажат въздействие на вота. Също по този начин е доста висок е делът на хората, които няма да гласоподават. Просто те са отвратени от политиката. Ще има огромна вълна протестен избор. Движение за права и свободи съумя да си върне част от гласовете, които загуби поради ДОСТ. Те още веднъж са трета политическа партия. Вътрешна македонска революционна организация активизира електората на патриотите. По-назад са НФСБ и Атака ", добави Славкова пред Bulgaria ON AIR.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР