Според социолога Първан Симеонов освобождаването на министри от кабинета е

...
Според социолога Първан Симеонов освобождаването на министри от кабинета е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Освобождаването на министри е знак, че Борисов иска да остане до края

Според социолога Първан Симеонов освобождението на министри от кабинета е знак, че министър председателят се опита да довърши мандата.

Българска национална телевизия: Премиерът Бойко Борисов довечера изиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов. Какъв знак е съгласно Вас това?

Обсъждат бъдещето на кабинета на Коалиционен съвет

Това е знак, че няма доста явен проект какво желае да направи. Първо, по-рано през днешния ден следено бяха пуснати по този начин да се каже на публично разискване сред 3 и 5 разновидността, с които ясно си проличава, че Борисов търси метод да резервира ненапълно достолепие и да не стига до служебно държавно управление, лидирано от Радев. Тези разновидности обаче бързо бяха признати от Корнелия Нинова и от Румен Радев като половинчати разновидности и бяха отхвърлени. Сега Бойко Борисов прави друга крачка, която издавам, че още не е изоставил разновидността да остане до края.

Тази крачка е махане на министри, свързани с господин Пеевски. Малко е закъсняло това обаче, тъй като в този момент наподобява не като самодейно деяние, а като деяние под напора на събитията. И ми се коства, че митингът мъчно ще одобри това за приемливо.

От друга страна, въпреки всичко дано не забравяме, че все в миналото напрегнатата обстановка ще свърши и ще се влезе в същински предизборна обстановка. И тогава пък едно такова придвижване би стегнало доста от последователите на ръководещата партия, които евентуално биха си споделили "Борисов им даде всичко, което желаеха, само че това не ги задоволи ". Така че Борисов ненапълно играе с концепцията да резервира шансове за оставане, само че сякаш към този момент повече играе с концепцията да резервира очи за утрешния ден, когато ще има предизборна обстановка и ще може да споделя ето аз се отърсих от въздействието на Движение за права и свободи.

Борисов изиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

Българска национална телевизия: Протестиращите споделиха през днешния ден, че това не е задоволително, желаят оставката на цялото държавно управление. Накъде вървим?

Вариант едно - Борисов да калкулира каква част от обществото съставлява митинга и да си кажа седнал съм. Това не е доста Борисов обаче. Той рядко е правил по този начин. Да, този път изглеждаше решен по този начин да прави, само че след анонсите, които пристигнаха от американска страна, Борисов е обезверен. Очевидно отново е заговорило това борисовско отвращение да бъдеш подложен на критика и да има митинги под прозорците. Струва ми се, че митингите мъчно ще одобряват междинни разновидности и те желаят всичко.

В същото време митингите може би би трябвало да стигнат с мисълта, че всичко е доста мъчно да реализират, тъй като не ми се вижда от днешна позиция доста евентуална оставката на основния прокурор. Както се вижда последните дни, всичко е допустимо. Видяхте по какъв начин се случи съвършена политическа стихия безусловно от нищо нещо. Не бива да се избързва с прогнози.

Днешният акт на Борисов в последните часове демонстрира, че той не е изгубил концепцията да остане до края. Да забележим дали ще му се получи. За да му се получи, трябват здрави нерви. Това, което сега Борисов показва не са здрави нерви.

Парадоксалното е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са най-готови за бързи избори. Да, тези бързи избори ще преминат през служебно държавно управление на Радев, което значи, че няма Борисов да провежда изборите.

За това сякаш Борисов желае да се разминем с този вид и предлага какви ли не благоприятни условия. Тези благоприятни условия, обаче не знам дали ще бъдат признати от митинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР