Според социалния министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2

...
Според социалния министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2
Коментари Харесай

 Сачева: Някои от ежедневните протести са част от предизборната кампания

Според обществения министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е, част от ежедневните митингите, които се провеждат в последно време, нямат нищо общо с ограниченията на държавното управление, а са детайл от предизборната акция. Сачева посочи, че това не се отнася за днешния митинг, който е обвързван с датата на отваряне на заведенията за хранене.

По думите на министъра хората се усещат дискриминирани, тъй като отварят учебни заведения, фитнеси и молове, а те желаят същото, само че преценката на здравните управляващи и на щаба, която е най-важна по време на пандемия, е била те да бъдат отворени през март. Министърът сподели, че решението е било мъчно и за държавното управление, тъй като това значи спомагателни общо към 70 милиона лв. средства по ограниченията за обезщетения на заетите там.

Общо над 2 милиарда лв. е вложило държавното управление до този миг за разнообразни ограничения за обезщетения, сподели министър Сачева.

По мярката "60/40 " са изплатени досега 770 милиона лв., общо 29 милиона лв. са изплатени за обезщетения от 290 лв., 82 милиона лв. са изплатени за "80/20 ", комбинацията която е за хотелиерство, ресторантьрство, превоз и туризъм. По мярката "Запази ме " са изплатени 10 милиона и 600 хиляди лв., по "Заетост за теб ", с която се наемат безработни и се заплаща една минимална работна заплата, изплатените досега средства са 8 милиона лв..

По целевата помощ за фамилии с деца до 14 години до края на януари са платени почти 30 милиона лв. за 35 хиляди и 700 фамилии, а по мярката "Родители в претовареност " за разпределяне на средства за детегледачка, са платени към 20 милиона лв. за 2020 година.

За поддръжката за пенсионерите с по 50 лв. се отделят по 106 милиона лв. на месец, като за 2020 година това са общо 530 милиона лв.. По ограниченията на Министерството на стопанската система платените обезщетения са за към 540 милиона лв..

Направи се доста, над 1 милион души са тези, които са подкрепени през Министерството на труда и обществената политика, включително и с помощи за отопление и с спомагателни средства - патронажна грижа, топъл обяд и други, означи министърът. "Колкото и пари да дадем, рецесията продължи дълго и хората имат потребност непрекъснато да получават средства, а освен еднократно ", съобщи Сачева.

Тя уточни, че част от ограниченията като "60/40 " ще продължат до септември, защото прогнозите са, че октомври ще е първият месец, в който ще стартираме да излизаме от рецесията. Но браншове като хотелиерство, ресторантьорство и туризъм, изключително заведенията за хранене и нощните заведения, ще продължат да бъдат подкрепяни с ограничения до началото на идната година, тъй като дълго време са били затворени, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР