Според служители на кметството в Мариупол най-малко 22 000 жители

...
Според служители на кметството в Мариупол най-малко 22 000 жители
Коментари Харесай

„Град на призраците“: 22 хиляди души са загинали в Мариупол

Според чиновници на кметството в Мариупол минимум 22 000 поданици на града са били убити през трите месеца на войната. Отбелязва се, че сега публицисти не могат да влязат в града, а тези, които към момента са там, са прекомерно уплашени, с цел да приказват намерено.

Андрюшченко изясни, че цифрата се основава на многочислените контакти, които той и други представители на кметството не престават да поддържат със чиновници, които са в града. Но той има вяра, че действителната цифра може да бъде доста по-висока.

Андрюшченко обясни, че процесът на наново заравяне на мъртвите се усложнява от обстоятелството, че съветски чиновници упорстват хванатите тела да бъдат отведени в моргата и че лицето, което претендира за тялото, би трябвало да се съгласи да запише видео, в което споделя, че умрелият е погубен от украински военни.

" Градът е изцяло мрачен. Единствените светлини са от съветски войски и съветски патрули ", добавя той.

„ Мирисът на гибел и миризмата на огън са на всички места “

Кметският консултант изясни, че градът е в изолираност, а обстановката в него е филантропична злополука. Той посочи, че жителите не могат да се движат свободно, тъй като са нужни специфични разрешителни за всяко придвижване в града, а „ филтриращата “ система не им разрешава да напущат Мариупол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР