Според скорошно проучване, проведено в Харвард, много от служителите в

...
Според скорошно проучване, проведено в Харвард, много от служителите в
Коментари Харесай

А вие знаете ли каква е заплатата на шефа ви?

Според скорошно изследване, извършено в Харвард, доста от чиновниците в огромни и междинни корпорации нямат ни най-малка визия каква заплата взимат сътрудниците и шефът им. В множеството случаи сътрудниците печелят повече, от колкото другите допускат, а това работи в действителност демотивиращо. От друга страна, резултатите посочили, че в общия случай възнаграждението на мениджърите е повече от хипотетичната цифра, което пък било мотивация за по-добра и усилена работа съгласно специалистите. В последна сметка, множеството хора нямат визия дали трудът им е заплатен заслужено и за какво някои хора се компенсират повече от други.

И в случай че резултатите от проучването ви се костват прекомерно „ сухи”, то продължението е много по-интересно. През последвалата година учените са анализирали и данните на проучваните компании, интензивността на чиновниците, интервюирани по-рано, дейностите им на електронната поща и продажбите.

И по този начин, тези, които са открили, че мениджърът им получава 10% повече от хипотетичното от тях, са прекарали 1,5% повече часове в офиса, изпратили са 1,3% повече имейли и са продали 1,1% повече. От друга страна, чиновниците, които са открили, че са по-ниско платени от своите сътрудници, са прекарали 9,4% време по-малко в офиса, изпращали са 4,3% по-малко имейли и продажбите им са спаднали с 6%.

По всичко проличава, че чиновниците, които откриват, че са на долната граница на работната заплата, са по-склонни да стартират да търсят ново работно място. Изводът, до който са стигнали учените, е, че не е нужно да разкривате числа за всеки един човек в компанията, само че всички компании имат потребност от по-прозрачна система, в която хората да са наясно какви са бонусите за добре свършена работа.

Редактор: Елица Христова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР