Според скорошна оценка на Бюджетната служба на Конгреса, удължаването на

...
Според скорошна оценка на Бюджетната служба на Конгреса, удължаването на
Коментари Харесай

Удължаването на данъчната политика на Тръмп може да е голям проблем за САЩ

Според скорошна оценка на Бюджетната работа на Конгреса, удължаването на данъчните облекчения, въведени по време на мандата на някогашния президент Доналд Тръмп, може да докара до разноски от $4.6 трилиона за едно десетилетие, цифра, която провокира рецензии от страна на демократите в Конгреса.

Прогнозата взема поради разнообразни данъчни облекчения за физически лица, парцели и други разпореждания, които ще изтекат до края на 2025 година

Докато Тръмп изрази желание да направи тези данъчни облекчения непрекъснати, президентът Джо Байдън поредно твърди, че налозите няма да бъдат повишавани за фамилии, които печелят $400,000 или по-малко годишно.

В отговор на прогнозата, ръководителят на финансовата комисия на Сената Рон Уайдън от Орегон разкритикува републиканския метод, характеризирайки го като тактика за увеличение на изгодите за корпорациите и заможните, като в същото време изостря недостига, евентуално застрашавайки стратегии като Medicare и обществено обезпечаване и не успявайки да се оправи с възходящите разноски за живот на американските фамилии.

По сходен метод ръководителят на бюджетната комисия на Сената Шелдън Уайтхаус, демократ от Роуд Айлънд, осъди намаляването на налозите от ерата на Тръмп, определяйки ги като пагубни за американските фамилии и дребния бизнес. Той акцентира приключването на тези съкращения като опция за Конгреса да обърне възприеманата щета, която са предизвикали.

Съдбата на тези данъчни политики зависи от резултата от идните избори, като евентуалните промени зависят от това коя партия ще поеме контрола над Белия дом и Конгреса.

Въпреки че акцията на Тръмп не е дала отговор публично на прогнозата, отчетите допускат, че Тръмп е податлив да вкара ново понижение на налозите, ориентирано към междинната класа, в случай че си обезпечи още един мандат на поста.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР