Според секретаря на парламентарната група на „Обединени патриоти“ (ОП) Юлиан

...
Според секретаря на парламентарната група на „Обединени патриоти“ (ОП) Юлиан
Коментари Харесай

Депутат с „железен“ аргумент за разпускането на парламента

Според секретаря на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ (ОП) Юлиан Ангелов, Русия е демократична страна, написа флагман.бг.

Ангелов, който е и учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация, отбрани предлагането Народното събрание (НС) да спре да заседава за времето на изключителното състояние.

От парламентарната естрада той разяснява подхванатите ограничения против ковид Covid-19: „ Целият свят го прави. Америка по-малка народна власт ли е? Франция по-малка народна власт ли е? Испания по-малка народна власт ли е? Русия не е ли народна власт? Всички страни подхващат ограничения и ги подхващат след нас. “

Риторично заложеният от Ангелов въпрос - дали Русия не е народна власт, провокира подбив от негови сътрудници в залата.

Според депутата от Оперативна програма у нас сигурно ръководството позволява неточности в тази обстановка, само че той нямало да приказва за тях, с цел да не нажежава ситуацията.

Дебатът за разпускането на Народното събрание продължи повече от два часа. Българска социалистическа партия упрекна ръководството в налагане на тирания и прекратяване на Конституцията.

Соцформацията обаче остана сама в разногласието и по този начин решението бе признато със 115 „ за “ против 65 „ срещу “.

Според него, Народното събрание ще организира пленарни съвещания единствено по законопроекти и планове на актове, свързани с изключителното състояние, до момента в който то е в действие.

Парламентарните комисии обаче ще може да работят. Освен това остава в действие конституционното състояние, че Народното събрание може да се свика от една пета от депутатите. Т.е. 48 членове на Народното събрание могат да провокират изключително пленарно съвещание.

Това бе изтъкнато като мотив от представители на ГЕРБ, които припомниха, че групата на „ Българска социалистическа партия за България “ ще има тази опция, защото тя разполага със 79 депутати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР