Според съвременната наука тези химични вещества оказват влияние върху напълняването,

...
Според съвременната наука тези химични вещества оказват влияние върху напълняването,
Коментари Харесай

Иво Христов участва във форум за ендокринните нарушители, които крият риск за нашето здраве

Според актуалната просвета тези химични субстанции оказват въздействие върху напълняването, форсират развиването на рак, повреждат репродуктивността и провокират хиперкативност при деца, само че тематиката няма задоволително публичност и видимост в България
Българският евродепутат Иво Христов взе присъединяване във конгрес по отношение на ролята на ендокринните извършители върху човешкото здраве, който се организира в Европейския парламент. Темата има необятен европейски отзив поради сериозните резултати, които тези субстанции имат върху човешкото здравето, в това число върху хормонални нарушавания, проблеми с репродуктивността, забавено развиване при подрастващи и други Редица потребителски организации и сдружения работещи в полза на публичното здраве в Европа показаха терзание от неналичието на явен политически ангажимент от страна на Европейската комисия и страните членки.

Ендокринните извършители са химични субстанции, които оказват отрицателно въздействие върху човешкото здраве и това на животните. Направените проби в няколко европейски страни демонстрират, че тези субстанции оказват въздействие върху ендокринната система, форсират развиването на рак, диабет от вид 2, напълняване или хиперактивност и други здравословни проблеми. Източниците на излагане на такива субстанции могат да бъдат разнообразни типове артикули като да вземем за пример останки от пестициди или артикули за ежедневна приложимост, в които те се срещат. Примери за ендокринни извършители са парабен, бисфенол А, фталати, етоксилати и други

„ Поразителен е мащабът на приложимост в производството на субстанции, за които има доказателства за отрицателния резултат върху здравето на възрастни и подрастващи. Дори потреблението на ежедневна козметика, слушалки за мобилен телефон или играта с детски плюшени играчки се оказва вероятен сериозен риск за нашето здраве без ние да гo пoдозираме. Тези въздействия постоянно засягат децата още в утробите на майките им и се демонстрират след време “ разяснява българският евродепутат Иво Христов.

През декември 1999 година Европейски Съюз е приел Стратегия за ендокринните извършители. Документът обаче към този момент има двадесетгодишна отминалост и доста от европейското законодателство, което визира редица типове артикули - евентуални носители на ендокринни извършители, е било обновено. Необходима е нова тактика. „ През ноември 2018 година Европейската комисия изготвя Комуникация по отношение на ендокринните разрушители, само че документът няма същия статут и е по-скоро констативен, в сравнение с стратегически и не може да окаже действително въздействие върху процеса на взимане на решение в Европейски Съюз. Необходимо е Европейската комисия да вземе поради сериозността на казуса и да направи допустимо в най-кратки периоди оферти за законодателни промени в полза на публичното здраве на всички европейски жители “ разяснява още Иво Христов.

" За мен е значимо тематиката да стигне и до българските жители, тъй като осъзнаването на казуса е също стъпка към предварителната защита на болесттите и основаване на публични настроения за неговото решение ", съобщи още Иво Христов.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР