Според сателитни данни, площта на тропическите гори на Амазонка намалява

...
Според сателитни данни, площта на тропическите гори на Амазонка намалява
Коментари Харесай

Амазонската гора бива унищожавана с неподозирана скорост

Според сателитни данни, площта на тропическите гори на Амазонка понижава с едно футболно игрище всяка минута, написа БГНЕС.
Скоростта на загубите се форсира, защото новият президент на Бразилия Жаир Болсонаро поддържа развиването пред съхранението на горите. Високопоставен бразилски чиновник, поискал анонимност, съобщи, че държавното управление предизвиква обезлесяването.
Най-голямата тропическа гора в света - Амазонската джунгла, е жизненоважен запас за планетата, който забавя темпото на световното стопляне. Тя е наричана белите дробове на Земята, тъй като създава необикновено количество О2.
Как изчезва гората?
Обикновено дърветата се събарят с булдозери, които по–късно се продават на черния пазар или се изгарят, а земята бива готова за засаждане на селскостопански култури.
В други региони бракониери прокарват нови пътеки през храсталака, с цел да доближат изключително скъпи дървета, които продават на черния пазар, постоянно по поръчка.
Какво значи това за гората?
Сателитните изображения в последно време демонстрират внезапно увеличение на обезлесени места от началото на тази година, изключително на територията на Бразилия. Последният разбор демонстрира замайващ мащаб на загубите през последните два месеца, като приблизително към 1 хектар от Амазонската гора изчезва всяка минута, откакто и преди темпото на заличаване беше неуместно високо!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР