Според съобщения в медиите Израел има намерение да разреши вноса

...
Според съобщения в медиите Израел има намерение да разреши вноса
Коментари Харесай

Израел разрешава доставките на помощи за Газа по море

Според известия в медиите Израел има желание да позволи вноса на помощи за линията Газа по море за първи път от началото на войната , заяви Standard, базирайки се на публикакия от вестник " Хаарец ". Говорител на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел също е удостоверил проектите за доставки на помощи.

Инициативата се управлява от Кипър.

Според представителя Фон дер Лайен ще бъде в Кипър в четвъртък вечерта и в петък, като ще посети и пристанището в Ларнака. Оттам доставките на помощи ще бъдат превозени с транспортен съд до линията Газа. Говорителят не пожела да разяснява детайлности. Надяваме се, че филантропичният кулоар може да бъде отворен напълно скоро, сподели той. Преди няколко дни  на филантропичната помощ към палестинците от страна на Европейски Съюз.

По-конкретно става въпрос за артикули, финансирани от Обединените арабски емирства . Транспортът би трябвало да тръгне в края на седмицата до крайбрежната зона през Средиземно море. Корабите ще бъдат натоварени в Кипър и ще бъдат инспектирани от израелските управляващи . След това организацията World Central Kitchen (WCK) ще транспортира филантропичните доставки до док, следен от израелската войска, благодарение на кораби на въздушни възглавници.
 Измършавели деца пълнят лечебните заведения в Газа
Измършавели деца пълнят лечебните заведения в Газа

Ситуацията с глада в анклава се утежнява

Преди това, през януари, транспортен съд, претрупан с филантропични доставки, пътува от Кипър до Египет, от където помощите бяха доставени в анклава през граничния пункт Рафах.

През миналата седмица Съединените щати и Йордания започнаха доставка на помощи по въздуха - порции храна и санитарни материали се пускат с парашути в разнообразни част, най-вече на юг, в линията Газа.
 Съединени американски щати и Йордания хвърлиха още помощ в Газа от въздуха
Съединени американски щати и Йордания хвърлиха още помощ в Газа от въздуха

Това е второ втурване на помощ от въздуха в анклава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР