Според съобщения в арабски социални мрежи, малък отряд чеченски терористи

...
Според съобщения в арабски социални мрежи, малък отряд чеченски терористи
Коментари Харесай

Чеченци от ИД с руски униформи атакували сирийски военнослужещи

Според известия в арабски обществени мрежи, дребен отряд чеченски терористи от ИД направил измама на военното летище в Дейр ез-Зор. Новината е тиражирана от съветски медии като postskriptum.org и warfiles.ru. На 14 ноември шестима чеченци, говорещи съветски и облечени в съветски униформи, се отправили с кола напълнена с експлозив към военното летище Дейр ез-Зор. По пътя те минали през няколко контролни поста, където ги възприели за руснаци.

Проправителствени сирийски уеб сайтове подлагат на критика армията, че терористите са пропуснати без съответната инспекция единствено тъй като говорили по съветски. Чеченците съобщили, че желаят да беседват с командира на летището. Те твърдели, че са „ съветски специалисти”, на които е предоставено да огледат летището. Така влезнали на територията на авиобазата. Те разкрили огън по събрани сирийски бойци и по намиращите се там вертолети. След това се насочили колата към щаба, само че тя се взривила прибързано.

В резултат на гърмежа, съгласно Мрежата, починали 19 души, в това число подполковник, лейтенант и преводач от съветски език.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР