Според съобщението от Кремъл Путин е хвърлил вината за обстрела

...
Според съобщението от Кремъл Путин е хвърлил вината за обстрела
Коментари Харесай

Макрон призова Путин да изтегли въоръжението на руската армия от Запорожката АЕЦ

Според известието от Кремъл Путин е хвърлил виновността за обстрела върху украинската войска

Русия би трябвало да изтегли бойната си техника от Запорожката атомна централа - това съгласно известие на Елисейския замък от последния час е декларирал президентът на Франция Еманюел Макрон пред съветския си колега Владимир Путин.

От Кремъл разпространиха по-различна версия за днешния телефонен диалог сред двамата.

Заплахата за атомната централа в южния украински град Енергодар произтича основно от съветското военно наличие в региона - с този мотив, съгласно сътрудниците му, Макрон е призовал Путин да подреди евакуиране както на тежкото, по този начин и на лекото въоръжение на съветската войска от региона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Запорожката централа бе изключена през днешния ден като предохранителна мярка откакто външното ѝ зареждане, както и обекти в самата централа, бяха повреждани неведнъж от артилерийски обстрел през последните седмици.

Според известието от Кремъл Путин е хвърлил виновността за обстрела върху украинската войска и е предизвестил за вероятни " пагубни последствия ".

Съобщенията от Кремъл и от Елисейския замък са единомислещи в едно - Макрон и Путин ще продължат полемиките за обезопасяване на нуклеарната централа в идващите дни.

В днешния диалог е бил наранено и осъществяването на Истанбулското съглашение, което отвори украинските пристанища за експорт на хранителни артикули в края на юли.

След като през последните дни от Москва неколкократно подлагаха на критика договорката, през днешния ден Макрон е призовал Путин да обезпечи продължение на осъществяването ѝ. От своя страна съветският водач е изискал Еврокомисията да не основава спънки за износа на съветски аграрни артикули за нуждаещите се в Африка и Близкия изток.

По-рано министърът на превоза на Франция Клеман Бон съобщи, че на следващия ден ще подпише съглашение с Румъния за увеличение на износа на украинско зърно по земя и вода за Европа и разрастващите се страни в Средиземноморския район, съобщи Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР