Според съда не се е поправилСофийският градски съд (СГС) отказа

...
Според съда не се е поправилСофийският градски съд (СГС) отказа
Коментари Харесай

Жертва на „Наглите“ поиска свобода

Според съда не се е поправил


Софийският градски съд (СГС) отхвърли да освободи предварително от пандиза Васил Маникатов, който е една от жертвите на “Наглите ” и излежава присъди за опиати.

Днес той изиска за следващ път от Софийски градски съд да бъде освободен предварително, тъй като е изтърпял повече от половината от наложеното му наказване. Маникатов е осъден с 23 година затвор. Има присъда от 8 година отнемане от независимост за разпространяване на опиати и друга от 15 година, която е обща след няколко обособени присъди. До момента е бил зад решетките 9 години, само че съгласно магистратите за това време не се е поправил изцяло и към момента има заплаха от рецидив и да извърши закононарушение отвън пандиза. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

Васил Маникатов бе похитен от “Наглите ” през 2008 година до момента в който изтърпявал наказване в затворническо общежитие, само че работел на външен обект. Той прекара 11 дни в плен и заплати 241 хиляди евро откуп за свободата си, а по-късно бе очевидец по делото против “Наглите ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР