Според събраните до момента доказателства групата е осъществила пет фиктивни

...
Според събраните до момента доказателства групата е осъществила пет фиктивни
Коментари Харесай

Шокови Вълни В Българския Ъндърграунд! Удариха Ги В Сърцето! Мощна Акция На Службите! Влачат Оковани В Белезници Самите

Според събраните досега доказателства групата е осъществила пет фиктивни покупко-продажби с недвижими парцели, от които е усвоила към 300 000 лв., оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В жилището на участник в бандата (един от осемте претърсени адреса) е открита „ печатницата “, където са изготвяни неистинските документи. Оттам са конфискувани компютри, скенери, принтери и друга техника.

Четири неистинен нотариални акта, подправени квитанции за платени налози на парцели, пълномощни и други документи са открити в офиса, употребен от водача на групата Ивайло К.

В BMW X6 пък е открит подправен нотариален акт, платежно разпореждане сред лица, пълномощни. По делото са конфискувани и неистинска тапия за приблизително обучение, газов револвер без документ за генезис, 50 патрона диаметър 22.

Двама от участниците в схемата издирвали малоимотни или наркозависими лица от района, които против 500-1000 лв. им предоставяли персоналните си данни. С тях „ печатарят “ Славчо И. изготвял неистинен нотариални актове за благосъстоятелност. Впоследствие въпросните парцели били прехвърляни пред нотариус на действителни купувачи. Те от своя страна превеждали сумите по договорите за покупка по банков път. Незабавно след преводите парите били изтегляни и взимани от ръководителя на групата.

Ивайло К. и двама от участниците са осъждани за разнообразни закононарушения, като против него има и висящо дело за машинация.

На 23 януари Специализираният углавен съд е почел настояването на прокуратурата и е наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях. С разпореждане на наблюдаващия прокурор на четвъртия участник е наложена мярка „ Подписка “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР