Според събеседниците на агенцията недостигът на персонал в руската армия

...
Според събеседниците на агенцията недостигът на персонал в руската армия
Коментари Харесай

Bloomberg: ЧВК ”Вагнер” се оттегля, Русия изпраща още чеченци и затворници в Украйна

Според събеседниците на организацията дефицитът на личен състав в съветската войска се е образувал в края на май след напускането на ЧВК Вагнер от Бахмут, което на собствен ред е принудило военните да трансферират спомагателни запаси в това направление.

Русия има намерение да запълни дефицита, в това число благодарение на пандизчии, които съгласно европейското разузнаване съветското министерство на защитата към този момент е наело към 15 хиляди души. Източници на организацията не изключват, че след време в съветската войска ще има още повече пандизчии.

 

Освен това чиновници на европейското разузнаване считат, че Русия ще изпрати още повече войски в Украйна от Чечня, които съгласно Bloomberg до момента не са посочили забележима успеваемост. В същото време остава неразбираемо какъв брой спомагателни сили може да даде Чечня. През май 2023 година ръководителят на републиката Рамзан Кадиров сподели, че седем хиляди чеченски бойци към този момент се бият в Украйна, а още към две хиляди и половина се образоват.

 

На 23 юни ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи боен протест, който продължи към ден. През това време неговите наемници съумяват да завладяват Ростов на Дон и да стигнат до Липецкия район на път за Москва. Бунтът приключва със съглашението на Пригожин с съветските управляващи, че той ще „ замине “ за Беларус и наказателното дело против него ще бъде закрито. На наемниците от ЧВК Вагнер, които взеха решение да останат в Русия, управляващите предложиха да сключат контракт с Министерството на защитата.

Бунтът на Пригожин несъмнено ще остане в историческите книги. Meduza се пробва да отговори на главните въпроси за това какво въпреки всичко е било. Ще се спори години наред, в случай че не и десетилетия
преди 7 дни
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР