Според S&P, застрахованите щети ще достигнат $1 млрд. Международната рейтингова

...
Според S&P, застрахованите щети ще достигнат $1 млрд. Международната рейтингова
Коментари Харесай

Тайфунът Мангхут удари имущественото застраховане и застраховките за бизнеса

Според S&P, застрахованите вреди ще доближат $1 милиарда

Международната рейтингова организация S&P (S&P) разгласи, че разрушителността на тайфуна Манхут ще усили стремглаво застрахователните искове и ще докара промишлеността до ъндъррайтинг.
Основните застрахователни искания се чака да бъдат по имуществени и автомобилни застраховки, както и по застраховки за бизнеса.
Според S&P, застрахованите вреди ще доближат $1 милиарда, което може да докара до увеличение на тарифните ставки по цитираните типове застраховки в района.
В доклада на организацията се показва, че тайфунът Манхут продължава наклонността за увеличение разрушителността на естествените произшествия и свързаната с това щетимост, след тайфуна Хато през август 2017 год.
" Увеличаването на честотата и сериозността на тайфуните най-вероятно ще принуди застрахователите деликатно да прегледат своите портфейли и и презастрахователните механизми ", разяснява аланизаторът от S&P Юнис Тан.
По-рано бе оповестено, че котировките на акциите на китайските застрахователни компании паднаха със 7% откакто тайфунът удари.
Преди 4 дни мощният тихоокеански ураган Манхут мина през Филипините, като аргументи гибелта на 49 души, и заля Хонконг.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР