Според руския лекар д-р Игор Строков трябва да се тревожим

...
Според руския лекар д-р Игор Строков трябва да се тревожим
Коментари Харесай

Не е холестеролът опасното вещество, което се съдържа в яйцата

Според съветския доктор доктор Игор Строков би трябвало да се тревожим не за холестерола в яйцата, а за веществото, наречено холин, което влиза в състава им.

Ползи и щета от яйцата " От години в научните среди се водят доста диспути по отношение на изгодата от тази храна. Бяха изразени опасения по отношение на количеството холестерол, който се съдържа в нея, което излага някои хора на нараснал риск от съдбовни медицински незабавни случаи като инфаркти и инсулти.

Много здравни специалисти в този момент са на мнение, че до седем яйца на седмица се смятат за " безвредни " за множеството хора “, споделя доктор Строков.

Лекарят изяснява, че яйчните жълтъци съдържат огромни количества вещество, наречено холин. " Жълтъците са доста питателни. Те съдържат всички протеини, от които се нуждаете, както и всички аминокиселини, нужни за тялото. Досега сме ги смятали за нездравословни поради холестерола в тях. Но това, което съдържат, е доста холин. В тях има 100 пъти повече холин от чаша зеле, само че остатъкът от това вещесто може да аргументи инфектиране в тялото “, споделя доктор Строков.

" Това вещество попада в черния дроб. В дребни количества е потребно, само че в огромни, предизвиква инфектиране на артериите в мозъка и бъбреците. В яйчните жълтъци това холинът се съдържа в огромни количества “, споделя лекарят. Той прибавя, че холинът може да усили риска от рискови кръвни съсиреци и обвързваните с тях проблеми. Ако сте изложени на риск от сърдечни проблеми, инсулти или кръвни съсиреци, доктор Варфоломеев поучава, че яденето на повече от едно яйце на седмица може да е прекомерно, пише actualno.com.

Хората с " нараснал риск от сърдечно-съдови болести " могат да ядат до шест яйца на седмица. Повечето здрави хора могат да ядат до седем яйца на седмица, без това да повлияе на здравето на сърцето им. Едно огромно яйце съдържа към 140 mg холин. Мъжете би трябвало да употребяват към 550 mg холин дневно, а дамите би трябвало да употребяват 425 mg. Получаването на прекалено много холин може да аргументи неприятна телесна миризма, повръщане, прекалено изпотяване, ниско кръвно налягане и увреждане на черния дроб. Лекарят напомня, че въпреки всичко яйцето е скъп източник на протеин. Съдържа витамин Д, цинк и селен. Но макар всички тези изгоди, с неговата консумация не би трябвало да се прекалява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР