Според Румен Овчаров новата енергийна стратегия на България е свързана

...
Според Румен Овчаров новата енергийна стратегия на България е свързана
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Новата енергийна стратегия е, за да се финансира определен кръг от фирми

Според Румен Овчаров новата енергийна тактика на България е обвързвана промени, които целят да се пуснат нови публични поръчки. Целта на държавното управление на ГЕРБ е да бъдат обезпечени доходи за избрани компании. Това сподели в предаването „ Тази неделя” някогашният енергиен министър Румен Овчаров.
Показателен бил фактът, че срокът за използване на тактиката не е в границите на 10 години, а до края на 2018 година
„ Тук задачата на тактиката е да пуснем още веднъж едни публични поръчки”, разяснява Овчаров.
Що се отнася до енергийното бъдеще на България и взаимните планове с Русия, Овчаров уточни, че по подредба на Европейския съюз страната не е мощно подвластна от Русия, като единствената директна взаимозависимост е по линия на доставките на природен газ.
„ Ние в миналото измислехме много по-умна и много по-правилна за България тактика – енергийна взаимозависимост посредством взаимна взаимозависимост. Това е когато 30% от преноса на Русия на природен газ минава през България, през „ Южен поток”, когато 20% от износа ѝ на нефт минава през България, през Бургас – Александруполис. Когато на територията минава още един план като „ Набуко”, който ти разрешава диверсификация, само че без да плащаш пари за заровени на вятъра тръби, което прави държавното управление на Бойко Борисов. Едната тръба стои към този момент 4 години празна. Имам поради тази връзка с Румъния, от която ние не диверсифицираме, само че тя коства 50 млн.”, уточни Овчаров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР