Според резултатите от второто тримесечие на тази година испанската икономика

...
Според резултатите от второто тримесечие на тази година испанската икономика
Коментари Харесай

Bloomberg: Испания е най-тежко пострадалата от кризата страна в Европа

Според резултатите от второто тримесечие на тази година испанската стопанска система се е сринала с 18,5%, заяви Bloomberg. Това прави иберийската страна най-засегната от рецесията в Европа. Спадът е по-голям от планувания от икономисти, които чакаха той да е 16,6%, написа БГНЕС.
Очаква се индикаторите да се възстановят през третото тримесечие, само че няма очаквания за бърз напредък. Възстановяването е затруднено от несполучливия летен сезон и страхове от втора вълна от ковид. През последните три месеца се стигна до стесняване в съвсем всички браншове на испанската стопанска система, само че най-голямо влияние рестриктивните мерки на COVID-19 са оказали върху търговията на дребно, превоз, туризъм и ресторантьорството. Общо тези браншове са изгубили до 40%.
Ограничителните ограничения доведоха до увеличение на безработицата, която скочи с 15%. Според анализатори, до края на годината десетки хиляди дребни и междинни предприятия в страната ще банкрутират.
Общо стопанската система на Еврозоната се е свила с 14,4% през второто тримесечие, което е най-големият спад откогато се води статистика. Германският Брутният вътрешен продукт, която се смята за съществена стопанска система в Европа, е падна с 10,1%, а на Франция - с 13,8%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР