Според резултатите от тазгодишното проучване World population review Черна гора

...
Според резултатите от тазгодишното проучване World population review Черна гора
Коментари Харесай

Черногорците са първи в Европа по притежание на лични оръжия

Според резултатите от тазгодишното изследване World population review Черна гора е първа в Европа по количество на притежавани законни - всеки трети жител на дребната балканска страна се оказва въоръжен, цитира данните македонското електронно издание „ Локално “, като разяснява, че на 100 души 39 имат оръжие.

Броят на противозаконните оръжия не може да бъде избран сигурно, защото няма публични данни, се акцентира в отчета. Криминологът и професор в Юридическия факултет в Подгорица Велимир Ракошевич споделя, че е мъчно да се направи точна оценка на казуса с противозаконните оръжия.
 Джуканович: Сърбия заплашва прилежащите страни с дейности като от 90-те години Джуканович: Сърбия заплашва прилежащите страни с дейности като от 90-те години
Отношението на Сърбия към Черна гора и към други страни в района в този миг неимоверно прилича отношението на Сърбия към прилежащи...

„ Разследванията демонстрират, че броят им е значителен, що се отнася до закононарушението нелегално владеене на оръжия и експлозиви. В международен мащаб на всеки две регистрирани оръжия се доставя и едно недекларирано, което е проблем. Това обаче са оптимистични прогнози, защото в някои страни съотношението на заявените и противозаконните оръжия е 1:1 “, изясни Ракошевич. Съгласно думите му, притежанието на оръжие е един тип част от традицията на Черна гора.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че през предходната година са издадени 1808 лиценза или разрешителни за оръжия, брой, който се е нараснал през последните пет години. Според данните на Министерство на вътрешните работи физически и юридически лица са записали 100 430 оръжия с 67 223 притежатели. От този брой 38 486 единици са благосъстоятелност на хора, занимаващи се със спортна пукотевица.

В самодейността на Министерство на вътрешните работи в Подгорица за непринудено предаване на оръжия на страната, извършени от 2015 до 2021 година, са предадени 1865 оръжия, 1006 елементи от оръжия, 345 мини и 33 822 броя муниции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР