Според резултатите от първия тур на президентските избори в Украйна

...
Според резултатите от първия тур на президентските избори в Украйна
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е фаворит за президентските избори в Украйна?

Според резултатите от първия тур на президентските избори в Украйна комикът и артист Володимир Зеленски води с към 30%. На балотажа той ще се изправи против Петро Порошенко, за който са дали своят вот към 16 на 100 гласоподавателите.

 © БГНЕС
Няма смешка, макар, че през днешния ден е 1 април, украински ефирен комедиант печели първия тур на изборите, написа " Ню Йорк Таймс ". Това е огромно проваляне за политическата класа в Украйна, показва още изданието. А жителите на Киев са обнадеждени.
Вадим Богаев, гражданин на Киев: Сега дефинираме това, което ще излезе от нас след 10-15 години. Каква ще е страната, в която ще живеят нашите деца и внуци. Ето за това давам висока и позитивна оценка на тези избори. Елена Адаменко, гражданин на Киев: Както постоянно - надявамe се. Не знаем какъв ще е крайният резултат, само че вяра има.
Анализите на политолозите демонстрират, че украинците желаят напълно ново лице. Мнозина обаче показват, че неналичието на управнически опит и експертен екип е по-скоро минус в сравнение с преимущество.

Настоящият държавен глава Петро Порошенко назова резултатът " недопечен урок ". За някогашния министър председател Юлия Тимошенко са глаували към 13%, тя към този момент оспори прогнозните резултати, само че се допуска, че за втория тур ще поддържа Зеленски.

Ще успее ли обаче артистът, който играе президент в сериал, да влезе в ролята на същински политик и държавен глава? Той ще би трябвало да се оправи с тежката икономическа обстановка, да задържи прозападния курс на страната, макар че съобщи, че диалози с Русия са неизбежни, и да мисли за нова тактика за преустановяване на войната в Източна Украйна.
 Комикът Зеленски печели първия тур на президентските избори в Украйна Комикът Зеленски печели първия тур на президентските избори в Украйна
Изборите за президент в Украйна завършиха. Комедийният артист Володимир Зеленски печели първия тур с над 30 % от гласовете, сочат първите прог...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР