Според решение на Окръжен съд - Ловеч, от 16 юли

...
Според решение на Окръжен съд - Ловеч, от 16 юли
Коментари Харесай

Осъденият по делото Килърите Георги Вълев взима 500 лв. обезщетение от прокуратурата

Според решение на Окръжен съд - Ловеч, от 16 юли т.г., Георги Вълев, наказан на пожизнен затвор без право на подмяна по делото " Килърите ", би трябвало да получи обезщетение от 500 лв. (при поискани близо 500 хиляди лева.) за претърпени неимуществени вреди. Това оповестяват от пресцентъра на съда, представени от Българска телеграфна агенция.

Искът е поради приложената му мярка за неотклонение " задържане под стража ", по отношение на повдигнатото му обвиняване за палеж, за което след това е оневинен. Мярката му за неотклонение обаче е била наложена общо за седемте закононарушения, по които е упрекнат. По шест от тях е наказан с влезнала в действие присъда " пожизнен затвор без право на подмяна ".

В претекстовете за присъденото обезщетение съдът показва, че въпреки и да има оповестяване посредством медиите на обвиняванията против Вълев, то е касаело цялата незаконна активност, а освен съответното закононарушение. Липсват справедливи данни, от които да се направи разграничаване за отражението на обособените обвинявания върху душeвността на ищеца и здравословното му положение, допълват от съда в Ловеч.

Решението на Окръжния съд може да се апелира в 14-дневен период пред Апелативен съд - Велико Търново. Срокът обаче стопира да тече, защото ищецът апелира отвод на Окръжен съд - Ловеч, за даване на правна помощ за подаване на въззивна тъжба против решението.

Въззивната му частна тъжба /срещу отхвърли за правна помощ/ е в развой на администриране. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР