Според решение на Министерски съвет от 5 май т.г. ,

...
Според решение на Министерски съвет от 5 май т.г. ,
Коментари Харесай

Протежето на Генчовска без съгласие от гръцките власти за консул в Солун

Според решение на Министерски съвет от 5 май т.г., считано от през днешния ден, 1.07.2022 година, България следва да има нов общоприет консул в Солун, Гърция. Това обаче не може да се случи заради обстоятелството, че гръцките управляващи към момента не дават позитивно мнение по назначението на Антон Марков, шеф на Ситуационния център в Министерство на външните работи, оповестиха за "Скандал " чиновници на външното ни ведомство. Успешно издигнал се по времето на ГЕРБ, в този момент той е персонално препоръчан за този пост от министъра в оставка Теодора Генчовска, която вместо да се занимава с външната политика на страната, трескаво назначава сходни сервилни фрагменти.
Служителите в Министерство на външните работи към този момент не устоят на „ военния режим “ на Генчовска, която наложи невиждана през годините, даже и за времето на социализма цензура във ведомството. Служителите се приготвят от няколко дни за протестни дейности, само че даже това не им се позволява. Дългогодишно потвърдили се дипломати от кариерата са изцяло пренебрегнати за сметка на комфортни особи, които са наградени с високи постове зад граница. Въпреки доказателствата за финансови злоупотреби и корупционни практики, с които разполага Министерство на външните работи от мандата на Антон Марков в Русия, той съставлява скъп кадър за сегашния министър Генчовска.
Независимо че министър Генчовска не е срещнала министър-председателя с цялостния профил на Антон Марков, нейните гръцки сътрудници са проучили детайлно претендента, каквато е и процедурата преди да се даде единодушие на българската страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР