Според Ралф Шумахер неговият племеник Мик Шумахер е бил пренебрегнат

...
Според Ралф Шумахер неговият племеник Мик Шумахер е бил пренебрегнат
Коментари Харесай

Ралф Шумахер: Доктор Марко има проблем с нашата фамилия

Според Ралф Шумахер неговият племеник Мик Шумахер е бил подценен от лекар Хелмут Марко в търсенето на нов водач за отбора на Алфа Таури за 2023 година, защото австриецът има проблем с семейството на двамата.

Синът на Михаел Шумахер остана без място на стартовата решетка за този сезон, откакто бе освободен от Хаас за сметка на сънародника си Нико Хюлкенберг. Все отново Шумахер не изпадна напълно от Формула 1, откакто бе притеглен от Мерцедес като авариен водач.
 Шумахер сподели за какво е бил Шумахер сподели за какво е бил " шокиран " в първия си уикенда като запаса на Мерцедес
По-рано през годината шефът на Алфа Таури Франц Тост разкри, че е имал интерес към привличането на Шумахер в отбора от Фаенца, само че до истински договаряния сред двете страни по този начин и не се е стигнало. Според Ралф Шумахер това се дължи на персоналното отношение, което доктор Марко има към неговата фамилия.
 Шефът на Алфа Таури е имал интерес към привличането на Шумахер Шефът на Алфа Таури е имал интерес към привличането на Шумахер
„ Франц Тост искаше различен водач, тъй като той е наясно, че на един водач му лишават 2-3 години, с цел да се аклиматизира към Формула 1. Един подобен водач, който беше свободен беше Мик, щеше да бъде разумно те да привлекат Мик.

„ Но по-късно се намеси лекар Хелмут Марко и заради персонални аргументи или каквото и да е не искаше Мик и вместо това взе Ник де Врийс “, съобщи Ралф Шумахер през немското издание Formel1.

„ Изглежда Марко има проблем с семейството Шумахер. Въпреки че аз имам добра връзка с него той наподобява има нещо срещу Мик. Не мога да си обясня за какво нещата не се получиха.

„ Честно да ви кажа аз не виждам кой би им приключил по-добра работа сега. Затова съм сюрпризиран от това, което лекар Хелмут Марко прави “, сподели още германецът.
 Франц Тост: Мик Шумахер към момента щеше да е във Формула 1, в случай че татко му беше до него Франц Тост: Мик Шумахер към момента щеше да е във Формула 1, в случай че татко му беше до него
В последна сметка овакантеното от Пиер Гасли място в екипа на Алфа Таури отиде в ръцете на Ник де Врийс, който обаче имаше много проблематично начало на сезона. През последните седмици даже се появиха спекулации, че нидерландецът може да загуби позицията си в Алфа Таури, макар че Франц Тост сподели след Гран При на Азербайджан, че неточностите, които Де Врийс позволява са изцяло предстоящи и естествени за един новобранец.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР