Според ръководителя на отбора на Мерцедес Тото Волф проблемите на

...
Според ръководителя на отбора на Мерцедес Тото Волф проблемите на
Коментари Харесай

Колко се отрази таванът на бюджетите на Мерцедес през 2022 година?

Според ръководителя на тима на Мерцедес Тото Волф проблемите на „ Сребърните стрели “ в хода на сезон 2022 във Формула 1 са били толкоз огромни, че съществуването на тавана на бюджетите не се отразил отрицателно на немския екип. През миналата акция отборите бяха лимитирани до едвам 140 милиона $ за всичките 22 спортни уикенда.

Още от началото на зимните проби W13 показва съществени проблеми, като един от тях бе подскачането. Според дизайнерите на Мерцедес точно подскачането бе главният фактор зад посредственото показване при започване на сезона, само че в следствие се оказа, че цялостният дизайн на пода е сгрешен. Той обаче нямаше по какъв начин да бъде промене в хода на сезона, като тъкмо заради тази причина Волф счита, че съществуването на тавана на бюджетите не е повлияло изключително на Мерцедес през 2022 година.
 Хамилтън не счита 2022 за своя „ най-лош сезон “ във Формула 1 Хамилтън не счита 2022 за своя „ най-лош сезон “ във Формула 1
„ Нямаше да има разлика, в случай че таванът го нямаше. На нас не ни липсваше потенциал или някой инструмент. Просто трябваше да да гледаме доста деликатно, с цел да открием главната причина за проблемите ни.

„ Ние имаме вяра, че взехме решение казуса с подскачането, само че не всички негативи можеха да бъдат отстранени в хода на сезона. Догодина ще ни е по-лесно. Ние ще променим част от архитектурата на колата, което би трябвало да ни насочи в вярната посока.

„ С тези нови правила от време на време решаваш един проблем, само че по-късно осъзнаваш, че под него се крие още един. Ние би трябвало да сме реалисти и да знаем, че може и да не се върнем незабавно в борбата за купата “, съобщи Волф при своето посещение в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid.
 Ръсел: Абу Даби ни върна в действителността Ръсел: Абу Даби ни върна в действителността
През 2022 година Мерцедес завоюва единствено една победа, с помощта на Джордж Ръсел в Гран При на Сао Пауло. Младият британец донесе и единствения полпозишън на „ Сребърните стрели “, откакто завоюва квалификацията преди Гран При на Унгария. В крайното класиране за сезона Мерцедес финишира на третото място, откакто преди този момент завоюва последните осем трофеи.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР