Според ръководителя на областната администрация на Луганска област Сергей Гайдай

...
Според ръководителя на областната администрация на Луганска област Сергей Гайдай
Коментари Харесай

Северодонецк е взет частично под руски контрол

Според ръководителя на регионалната администрация на Луганска област Сергей Гайдай част от Северодонецк е под контрола на съветските войски, само че няма опасност от обграждане на града, осведоми съветската работа на Би Би Си.

Цялата територия на Луганска област, следена от Украйна, е под непрекъснати обстрели, в самия Северодонецк се водят улични боеве, по време на които украинските войски се пробват да изтласкат врага към покрайнините на града, споделя Гайдай.

Според него съветските военни не престават да щурмуват и регионите на Золотое, Тошкивка, Камишевахи и Нирково в Луганска област.

" Руските войски не съумяха да овладеят автомагистралата Лисичанск-Бахмут, само че тя е мощно обстрелвана и придвижването по нея е рисково, " оповестява още Гайдай.

Според него през последните 24 часа са отбити осем съветски офанзиви, унищожени са един танк, четири артилерийски системи, пет бронирани машини и друго съоръжение.

Гайдай заяви и за обстрела на автомобил с френски публицисти, които възнамерявали да снимат евакуацията на цивилни. В резултат на това, а трима съпътстващи го бяха ранени.

Според Гайдай е невероятно да се назове броят на убитите в регионите на града , завзети от съветските войски.

" Вчера в Лисичанск руснаците стреляха по кола с френски публицисти ", сподели той. " Мъж почина на място. Още трима души, в това число съпътстващите го, бяха ранени. Тялото на различен мъртъв мъж беше открито покрай къщата му в Лисичанск. Ранена е жена в Золотое. "
 Франция желае следствие убийството на френския публицист в Украйна
Франция желае следствие убийството на френския публицист в Украйна

Той почина, до момента в който отразяваше военните дейности в Луганска област

Според последни информаци Луганска област, а в град Северодонецк, който е останал последното гнездо на украинска опозиция

Освобождаването на украинския район Донбас е " категоричен приоритет " за Москва, до момента в който други украински територии би трябвало сами да вземат решение бъдещето си. Това в изявление за френския ефирен канал TF1.

Той повтори изказванията на Москва, че нейната " специфична военна интервенция " в Украйна е да демилитаризира съседа си след талази от разширение на НАТО на изток и да я очисти от това, което тя вижда като " нацистки " шовинизъм. Киев и западните страни виждат тези изказвания като безпочвен претекст за присвояване на земя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР