Според публикувано на 21 май проучване на YouGov, преобладаващото мнозинство

...
Според публикувано на 21 май проучване на YouGov, преобладаващото мнозинство
Коментари Харесай

WWF: Ново проучване показва, че 87 % от европейците настояват загубата на гори да спре


Според оповестено на 21 май изследване на YouGov, преобладаващото болшинство от европейците желаят нови закони, които да подсигуряват, че храната, която ядат, и продуктите, които купуват, не водят до обезлесяване в международен мащаб. Проучването е извършено в във 25 страни от Европейския съюз, в това число и в България и е поръчано от Агенцията за екологични изследвания, Fern, Greenpeace и WWF.

Осемдесет и седем % от интервюираните в 25 страни от Европейски Съюз са съгласни, че законодателството е належащо за отбрана на горите. Деветдесет и един % също по този начин декларират, че са загрижени за горите и са съгласни, че обезлесяването е нездравословно за хората и за дивата природа.

От името на неправителствените организации, Хана Моуат съобщи: " Европейците са споделили доста ясно: те схващат ужасните последствия от обезлесяването и не желаят да бъдат съучастници в тази покруса. Те не желаят да купуват млечни артикули, пържоли или закуски, които са опетнени от унищожаването на горите. Те желаят нови закони, които да подсигуряват, че елементарният акт на извършване на покупки към този момент не значи вървене по етично въже ".

Проучването също по този начин заключава, че болшинството от жителите на Европейски Съюз считат, че нито техните национални държавни управления (66%), нито Европейски Съюз (61%) вършат задоволително за справяне с обезлесяването.

Изследването е оповестено в миг, когато Европейската комисия, управлявана от Жан Клод Юнкер до ноември 2019 година, би трябвало да разкрие проектите си за усилване на дейностите на Европейски Съюз против обезлесяването. Остава обаче неразбираемо дали те ще включват оферти за нови закони.

" Комисията на Юнкер би трябвало да даде своя принос, като предложи широкообхватни законодателни ограничения за прекъсване на обезлесяването до 2020 година, с цел да извърши интернационалните задължения на Европейски Съюз и да отговори на апелите на своите жители ", споделя Анке Шулмайстер-Олденхоув от европейския офис на WWF.

Европейският парламент, държавните управления, европейските жители и Неправителствени организации приканиха за регулаторни ограничения, с цел да подсигуряват, че продуктите, пуснати на пазара на Европейски Съюз, не са предизвикали обезлесяване или са нарушили човешките права. Новите закони би трябвало да подсигуряват и че финансовият бранш на Европейски Съюз няма да улесни обезлесяването по света.

Европейски Съюз пое интернационален ангажимент за прекъсване на обезлесяването до 2020 година Въпреки това Евросъюзът остава един от най-големите пазари за селскостопански артикули, като говеждо, палмово масло, соя и какао, чието произвеждане има огромно въздействие върху международните гори. Според последни данни селското стопанство като цяло е една от главните аргументи за унищожаването на естествените гори.

България има особено място на горската карта на Европейски Съюз, разяснява Нели Дончева, началник на процедура " Гори " на WWF в България. За разлика от доста други места по света, тук не приказваме за обезлесяване. Това се дължи на дълготрайната традиция в стабилно ръководство на горите, подкрепено от развиване на лесовъдската просвета у нас. Опазената природа обаче с изключение на огромна привилегия, е и огромна отговорност, акцентира Дончева. За да не загубим скъпите гори, които имаме, от WWF България интензивно работим за възстановяване на горското законодателство, за повишение на площта на стабилно ръководени гори с въвеждане на най-успешния международен горски стандарт FSC, за ограничение на огромния противозаконен дърводобив и за запазване на " островите на биоразнообразието " - старите гори, споделя още Дончева.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР