Според публикацията Health Human, яденето на банани всеки ден може

...
Според публикацията Health Human, яденето на банани всеки ден може
Коментари Харесай

Учени сензационно: Всекидневното ядене на банани може да ни разболее смъртоносно

Според обявата " Health Human ", яденето на банани всеки ден може да повлияе на човешкото здраве. В актуалния свят бананите се отглеждат в 107 страни по света. През последните години продажбата на банани бързо нарастна. Дали това е добър бизнес, диетолозите взеха решение да схванат.

Въпреки обстоятелството, че бананите съдържат доста калий, фибри, витамин С и В6, те не се предлагат на всички. Калият е необходим на човешкото тяло, с цел да поддържа вярната функционалност на клетката. Необходимо е също по този начин да се управляват равнищата на кръвната захар и да се поддържа обикновено кръвно налягане.

На възрастните се предлага да употребяват сред 3500 и 4700 mg калий дневно според от метода на живот и други фактори. Всеки банан съдържа приблизително 450 mg калий. Но се оказва, че бананите са потребни освен за калиевото наличие. Те съдържат витамин С, който оказва помощ да се отървете от свободните радикали и да намалите риска от рак. Въпреки това ежедневното ястие на банани може да докара до пренасищане на калий в организма. Излишъкът от калий усилва риска от гибел от коронарна болест на сърцето./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР