Според психолога д-р Джереми Дийн, автор на PsyBlog, никак не

...
Според психолога д-р Джереми Дийн, автор на PsyBlog, никак не
Коментари Харесай

6 признака, че имате нарцисист около себе си

Според психолога доктор Джереми Дийн, създател на PsyBlog, по никакъв начин не е мъчно да разберете разликата сред нарцисиста и индивида, който има високо самочувствие. Ето какви са признаците, които го отличават: 

1. Крехко самочувствие

Едно нещо, което всички виждат за нарцисиста, е, че наподобява доста тесногръд и самовлюбен. Но някои наподобяват по този начин, тъй като просто имат високо самочувствие. „ Нарцисистът, обаче, има възприятие, че превъзхожда останалите, само че в това време не е доста удовлетворен от себе си. Самочувствието му е нежно, готово да се пропука и да разкрие несигурността изпод.

В основата си, те могат да почувстват избрана липса, заради което са...

2. Податливи на ласкателства

Нарцисистът няма по-любимо нещо от момента, в който се събират към него, с цел да му кажат какъв брой е популярен. И още нещо: имат вяра във всяка дума даже на най-преувеличеното хвалебствие.

Ако множеството хора одобряват сходни думи с щипка сол, нарцисистът ги взима драговолно, уверен, че получава дължимото отношение. Причината, заради която са толкоз податливи на хвалебствие, е, че упоритостта им не знае граници. Те в действителност имат вяра, че са богопомазани. Ако не извършите комплимент на нарцистичната персона, тя сама ще си го изпроси: „ Какво ще кажете за косата ми през днешния ден? Не наподобява ли добре? “

 

3. „ Страшна работа “

Нарцисистите обичат да вършат „ огромно шоу “ от всичко. Те задействат чара си за момент. Ето за какво толкоз постоянно вземат участие в малкия екран и шоубизнеса като цяло. Обожават вниманието и са подготвени на всичко, с цел да го получат. Това ги прави изключително привлекателни, най-малко в началото. Техните лудории обезпечават приятна отмора от делничния свят. Нарцисът е занимателна панорама, до момента в който, несъмнено, не се прояви една от най-неприятните му черти...

4. Завист

Повечето хора имат прояви на злоба понякога, само че те бледнеят пред завистта, на която един нарцисист е кадърен. Нарцисът неуморно се съпоставя с другите – и това множеството пъти значи, че изпитва наслаждение да обезценяват другите и да си потвърждават какъв брой по-добри са самите те. Те са ярости състезатели, които не умеят да губят. 

5. Липса на съпричастност

Нарцисистите не се интересуват от това по какъв начин се усещат другите, те се интересуват единствено от личните си потребности. А личните им потребности са задоволително елементарни: да бъдат почитани като божества. Някои нарциси могат да бъдат доста манипулативни, с цел да получат това, което желаят. Те елементарно се възползват от другите, без да поставят техните усеща в сметката. Когато удовлетворят егото си, всичко завършва, като че ли в никакъв случай не е било.  

6. Нестабилност 

Някои нарцисисти се вписват относително добре в обществото. „ Успешните “ нарциси съумяват да запазят работата си и връзките си, като поддържат склонностите на характера си под надзор. При по-нестабилните обаче нарцисизмът „ избива “ в множеството обстановки. Те избухват незабавно и при най-малката рецензия. Завистта, несигурността и суетата им прекипяват при всяка опция. Ефектът е да отхвърлен хората, на които им е пристигнало до гуша да бъдат употребявани. Затова нарцисите непрекъснато търсят нови другари и нова аудитория, когато остарялата се умори от номерата им.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР